*Nettavisen* Nyheter.

Mindre parasitt-vann i Bergen

Avføring i drikkevannet har ødelagt uka for flere hundre bergensere, men i dag kan flere trygt fylle glasset fra springen. Se hvem som fortsatt må koke vannet.

10.11.04 14:14

Områdene på nordøst siden av Nordnes i Bergen sentrum, og rundt Asbjørnsensgate sør for Store Lungegårdsgaten har i dag trygt vann fra Tarlebø og Gullfjellet, forsikrer Bergen kommune onsdag formiddag.

Disse må koke
Husstander og næringslokaler som mottar vann fra Svartediket er fortsatt pålagt å koke drikkevann. Disse får imidlertid automatisk avslag i vannavgiften for første kvartal neste år.

Her finner du listen med navn og husnummer for områder med parasitt-fare. Disse er fortsatt pålagt å koke drikkevannet.

Parasitten Giardia Lamblia: Smitter oftest gjennom vann som er forurenset med biter av avføring. Symptomer: Vanntynne diaré, m agekramper, kvalme, luftoppstøt med råtten lukt. Vanligvis 7-10 dager fra du får i deg parasitten til du utvikler symptomer. Behandles med antibiotika. (Kilde: Lommelegen)

Arbeidet med å begrense områdene som forsynes fra Svartediket fortsetter, og forsyningsonekart bli oppdatert hver natt.

Mandag ble det registrert 46 nye tilfeller av Giardia-smitte. Tirsdag sendte Vann- og avløpsetaten i Bergen sju vannprøver til Stockholm for analyse. Svarene ventes å foreligge førstkommende fredag.

365 personer smittet
Totalt 365 personer i Bergen har fått diagnosen Giardia-syke.

- En ny testmetode gjør at diagnosene kan stilles fortere, og en regner med raskt å få gjennomgått de prøvene som er levert. Vel halvparten av de innleverte prøvene viser ikke tegn til denne smitten, heter det i en pressemelding fra Bergen kommune klokken 14 onsdag.

Laboratoriekapasiteten for vannanalyser er nå god. Prøvetaking vil bli foretatt jevnlig i den hensikt å friskmelde Svartediksvannet så fort som mulig, forsikrer kommunen.

  • Klikk på første lenke for oppdatert kart over områder med parasitt-vann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.