RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre snø i framtida

(Meteorologisk institutt)
Sist oppdatert:
Om 70 år vil snøsesongen være opp mot ti uker kortere enn i dag.

Kong vinters inntog vil utsettes 3-4 uker, mens smeltingen vil fremskyndes med opptil syv uker. Dette er resultatene fra en studie som er gjort ved Meteorologisk institutt, og Norges Vassdrags- og energidirektorat.

Snøsesongen vil bli kortere i hele Norge. Endringene vil bli størst nær kysten, og mindre i høyden og i indre strøk. De siste 100 år har den globale lufttemperaturen steget med cirka 0.6ºC.

Rapporten antyder at temperaturen vil fortsette å stige de neste 100 år, med mellom 1-5ºC. Naturen vil bli påvirket på mange måter av denne temperaturstigningen, og det vil i høyeste grad påvirke nedbør-og smelteforholdene.

I rapporten er det også beregnet hvordan fremtidens klimaendringer vil påvirke snøforholdene i forhold til smelting, og avrenning i norske vassdrag.

Resultatene viser at tidspunkt for maksimal snømengde vil forskyves fra april/mai til mars/april. Dette fører til en tilsvarende tidsforskyvning av flomperioder i vassdragene, som drenerer smeltevann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere