RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre tillit til UDI

Sist oppdatert:
Nordmenn stoler mindre på utlendingsmyndighetene etter UDI-bråket.

Under 50 prosent av nordmenn stoler på utlendingsmyndighetene ifølge tall fra Utlendingsnemnda. I desember 2005 stolte 52 prosent av oss på utlendingsmyndighetene, nå har det tallet gått ned med syv prosent, skriver Aftenposten.

- Tallene er veldig bekymringsfulle. Når tilliten er lav, kan misnøyen bli stor. For at det flerkulturelle samfunnet skal fungere, må aksepten og toleransen være forankret i folket, påpeker Høyres innvandringspolitiske talskvinne, Kari Lise Holmberg til Aftenposten.

Regjeringsskiftet har hatt mye å si for folks oppfatning av jobben som gjøres av forvaltningen. Før den rødgrønne regjeringen kom på plass stolte bare 46 prosent av de som stemte på SV på utlendingsmyndighetene. Nå har det tallet økt til 71 prosent. For Høyre-velgere har tallet sunket fra 68 prosent som stolte på Erna Solberg ned til 41 prosent under Bjarne Håkon Hanssen.

Ifølge SVs innvandringspolitiske talsmann Heikki Holmås har problemet ikke sitt egentlige utspring i forvaltningen, men i det faktum at politikere legger skylden på forvaltningen i stedet for å lage ny politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere