RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindreårige asylsøkere strømmer til Norge

Fra januar til og med april kom det 285 asylsøkere under 18 år uten foreldre til Norge.

Oslo (NTB): Enslige mindreårige asylsøkere strømmer til Norge. Til nå i år har 552 personer som sier de er enslige og under 18 år søkt asyl her i landet.

Fra januar til og med april kom det 285 asylsøkere under 18 år uten foreldre eller andre med foreldreansvar til Norge, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Omkring halvparten av dem som kom i årets fire første måneder kom fra Afghanistan. I mai alene er det kommet nesten like mange som i årets fire første måneder, til sammen 267 personer. Et stort flertall av disse, 138 personer, opplyser at de er fra Eritrea.

– Vi har sett en kraftig vekst i mai. Tidligere i år kom det to, tre mindreårige per dag. Nå kommer det omkring ti mindreårige asylsøkere daglig, de fleste fra Eritrea, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til NRK.

Nesten alle enslige mindreårige asylsøkere får ja på sine asylsøknader, ifølge UDIs statistikk. Av 218 behandlede saker i år, er det bare gitt sju avslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere