RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minedykkere på vei til Haugesund

Sist oppdatert:
Tre minedykkere fra Forsvaret er nå på vei til Haugesund. Et område nær et boligstrøk er fortsatt sperret av på grunn av det politiet frykter er en bombe i ordførerens bil.

De tre minedykkerne var alle på vei til ferie, men har nå blitt omdirigert til Haugesund.

- De er på vei i bil, og er vanligvis stasjonert ved Haakonsvern. Nå er de omdirigert til Haugesund, opplyser informasjonsdirektør ved Fellesoperativt hovedkvarter i Forsvaret, Erling Bø, til TV2 Nyhetene.

Sperret av
Området rundt rådhuset i Haugesund er fortsatt sperret av etter at noen har tuklet med høyreordfører Petter Steen jr. sin bil.

Det var Steen selv som fredag ettermiddag oppdaget at noen hadde åpnet panseret på bilen hans.

Ifølge politiet befant panseret seg i en annen stilling da ordføreren kom tilbake til bilen, som sto parkert foran Rådhuset i 16-tiden fredag ettermiddag.

Hjelp fra Forsvaret
- Vi vet foreløpig ikke hva som er forsøkt gjort, men vi har sperret av et område rundt rådhuset i Haugesund, sier politiadvokat ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, Thor Bruberg, til TV 2 Nettavisen.

I tillegg har politiet innhentet eksperthjelp fra Forsvaret, som de håper kan hjelpe dem i det videre arbeidet.

- Vi har bedt om bistand fra Forsvaret, og venter på utstyr derfra før vi vil undersøke bilen. Vi frykter at det kan være et sprenglegeme i bilen, sier operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, Harald Myklebust, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Myklebust er minedykkerne ventet å komme til Haugesund mellom klokken 22.30 og 23.00 fredag kveld.

Flere bolighus ligger ved det avsperrede området rundt rådhuset.

Mottok trusler
Ordføreren har i lengre tid mottatt alvorlige trusler av en navngitt person, og politiet tar derfor hendelsen i ettermiddag svært alvorlig.

Dette vil politiet fredag ikke kommentere ytterligere.

- Vi vet at han har mottatt trusler over en viss tid, men vi kan ikke gå inn på hva slags trusler dette dreier seg om, sier politiadvokat Bruberg til TV 2 Nettavisen

Politiet fikk melding om hendelsen i 16.30-tiden fredag ettermiddag.

TV 2 Nettavisen kommer med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere