RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miniparti kan avgjøre valget

Sist oppdatert:
Det er tilnærmet dødt løp mellom sosialistene og de borgerlige i Oslo. Lille Sp kan avgjøre.

(iOslo.no) I en meningsmåling utført for Østlandssendingen onsdag fikk Sp ett mandat. Det kan bli tungen på vektskålen for sosialistene, selv om de ifølge ferske målinger ligger ett mandat bak de borgerlige partiene.

Fakta: Dette mener partiene i Oslo

Valgthriller
- Sp ligger på vippen, og det blir en veldig thriller. Det kan komme til å dreie seg om noen få hundre stemmer, akkurat som sist, sier politisk redaktør i Dagsavisen, Arne Strand til iOslo.no.

Skillet i hovedstaden går hovedsakelig mellom øst og vest fremdeles, selv om dette har blitt mer utydelig. Høyre, Frp, KrF og Venstre står på den borgerlige siden, mot Ap, SV, RV og Sp på andre siden.

- Hvilke saker vil avgjøre valget i Oslo?

- Rushtidsavgift er en viktig sak. Den er på en måte løftet ut av valgkampen, fordi den er en del av Oslopakke 3. Men nå sier Ap og SV at de igjen vil se på den vurderingen, sier Strand.

Andre saker som kan avgjøre valget er skole og kollektivtrafikk.

- Eldreomsorgen er nok den viktigste enkeltsaken i Oslo, men det er også skapt tvil rundt eiendomsskatten. Samtidig er det vanlig i Oslo at det blir et personvalg. Er Erling Lae (H) mer populær enn Rune Gerhardsen (Ap) som byrådsleder, og er Svenn Kristiansen (Frp) en mer populær ordfører enn Marianne Borgen (SV)? spør Strand.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere