RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ministre sammen om kamp mot vold

Sist oppdatert:
På ministerkonferansen mot vold i hverdagen som ble avholdt i Oslo tirsdag, ble europeiske ministre enige om felles prinsipper for det videre arbeidet mot vold.

Det ble utarbeidet 12 prinsipper som myndighetene kan bruke for å løse problemer skapt av hverdagsvold, går det frem av en pressemelding fra Justisdepartementet.

Prinsippene fokuserer på behovet for samarbeid og ansvarliggjøring i arbeidet mot vold. Den forebyggende innsatsen må styrkes, og ofre må få støtte.

- Vold i nære relasjoner er et problem i alle europeiske land, og tallene er skremmende. Desto viktigere er det at vi blir enige om en felles fremgangsmåte for å bekjempe problemene. Mitt inntrykk er at vi beveget oss flere skritt i riktig retning på denne konferansen, sa justisminister Odd Einar Dørum etter konferansen.

Under konferansen la Verdens helseorganisasjon (WHO) frem tall som tyder på at 4000 mennesker dør daglig som følge av vold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere