RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minnes døde medsoldater

Sist oppdatert:
Søndag vil medsoldatene til de to grenaderene som mistet livet i en stridsvogn-ulykke ved Herjangsfjellet ta et siste farvel på ulykkesstedet.

Forsvaret holder søndag formiddag minnestund på ulykkesstedet hvor soldatene fra Telemark bataljon gikk gjennom isen med en Leopard stridsvogn sent torsdag kveld.

Soldater fra de omkomnes avdeling deltar på markeringen. Det vil også bli holdt en gudstjeneste i Bjerkvik kirke søndag.

Ulykken skjedde under øvelsen «Cold Response» ved Herjangsfjellet vest for Bjerkvik i Nordland. Den ene soldaten døde natt til fredag. Den andre ble brakt kritisk skadd til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø med helikopter umiddelbart etter at ulykken inntraff, men livet sto ikke til å redde.

Fredag morgentente medsoldater i Afghanistan lys og holdt ett minutts stillhet til minne om soldatene som mistet livet.

De forulykkede var Kenneth Møller Nyen fra Våler i Solør og Knut Christian Syse fra Tønsberg. Med denne siste ulykken har 43 personer omkommet i forbindelse med militær virksomhet i Norge siden 1990.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere