*Nettavisen* Nyheter.

Minoritetsmenn diskrimineres oftere enn kvinner

Menn med innvandrerbakgrunn blir oftere diskriminert enn innvandrerkvinner, viser rapport fra Institutt for samfunnsforskning.

En tydelig tendens viser at menn diskrimineres i boligmarkedet, i skole og utdanning, i arbeidslivet og i møte med ordensmakten, skriver Vårt Land.

Rapporten «Diskriminering av samer, nasjonale minoriteter og innvandrere i Norge» er laget av Institutt for samfunnsforskning på oppdrag for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

24 prosent av menn med innvandrerbakgrunn opplyser at de har opplevd diskriminering i møte med politi. 3 prosent av kvinner med innvandrerbakgrunn sier det samme. Den svakeste gruppen på leieboligmarkedet er menn med arabiske navn som jobber i lavstatusyrker. De har 25 prosent lavere sannsynlighet for å få leid en bolig enn kvinner i høystatusyrker. 22 prosent av innvandrere og barn av innvandrere fra Pakistan har blitt utsatt for diskriminering i skole og utdanning, mens 15 prosent av kvinnene sier det samme.

Forskerne mener de vet hvorfor menn diskrimineres oftere.

- Den ene grunnen er at menn deltar mer på arenaene hvor diskrimineringen er kartlagt. Den andre er at de oftere blir utsatt for diskriminering, sier Arnfinn H. Midtbøen, som har laget rapporten sammen med Hilde Lidén.

Midtbøen får støtte fra generalsekretær Sylo Taraku i LIM (Likestilling, mangfold, integrering) og daglig leder Are Saastad ved Reform, ressurssenter for menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.