RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 25.000 uten strøm

Sist oppdatert:
Fortsatt er trolig så mange som 25.000 mennesker uten strøm i Agder-fylkene, og enkelte trolig være uten strøm over helga.

Agder Energi har arbeidet på spreng i løpet av natt til lørdag for å skaffe strømmen tilbake til abonnentene etter omfattende strømbrudd de siste dagene.

Tidlig lørdag morgen kunne kommunikasjonsdirektør Dag Runar Pedersen i selskapet opplyse at rundt 13.000 husstander fortsatt var uten strøm, etter en topp på 30.000 husstander sent fredag.

Han anslår det dreier seg om mellom 25.000 og 30.000 mennesker.

- De fleste skal ha fått strømmen tilbake i løpet av lørdagen, men enkelte steder vil den ikke være tilbake før over helga, sier Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Selskapet tar i bruk to helikoptre i løpet av morgentimene lørdag og har rundt 150 montører ute i arbeid. Blant områdene som fortsatt er rammet, er Birkeland, Lindesnes og Lyngdal, men ingen større byområder er uten strøm lørdag morgen.

- Dette er svært tung arbeid og mange steder er vanskelig tilgjengelig. Montørene våre vasser flere steder i en meter til halvannen meter snø, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

Været i området har lettet og det er lite, eller ingen nedbør. Pedersen mener nettet til selskapet er godt nok sikret mot uvær og påpeker at de siste dagene har vært ekstreme.

- Dette er det verste vi har opplevd på minst ti år. Noe av det som har vært spesielt denne gangen er antall dager dette har pågått, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere