RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mintes norske tsunamiofre

Sist oppdatert:
160 pårørende etter tsunami-katastrofen deltok fredag på en minneseremoni i Phuket.

Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen representerte regjeringen på minneseremonien og leste opp navnene på alle de 84 norske omkomne i flodbølgekatastrofen, melder UD i en pressemelding. Representanter for politiet, helsemyndighetene, støttegruppen, sjømannskirken og Utenriksdepartementet satte opp en rosebukett for hver av de omkomne, og represenetanter for de pårørende leste dikt.

Fra Sjømannskirken deltok generalsekretær Kjell Bertel Nyland og Hilde Sirnes, sjømannsprest i Pattaya.

- Jeg tror de aller fleste føler at dette har vært riktig og viktig å være med på. Jeg tror denne reisen har vært et skritt videre i sorgbearbeidelsen, sier assisterende utenriksråd Jørg Willy Bronebakk til NTB.

I tillegg til en felles seremoni, har hvert enkelt familie hatt muligheten til å gjøre sine private markeringer og blant annet oppsøke Khao Lak, Phi Phi og andre steder.

Utenriksdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet har stått for opplegget på denne minnereisen i samarbeid med nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen, pårørendekontoret i Phuket, Sosial- og helsedirektoratet, politiet og Sjømannskirken.

Dette er den andre minnereisen i offentlig regi. Den første ble arrangert i mai. Deltakerne reiste mandag og vender tilbake lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere