RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ordfører Erik Kaupang
ordfører Erik Kaupang Foto: Knut Fjeldstad/Hol kommune (Scanpix/Hol kommune)

Minus 30 - så gikk strømmen

Sist oppdatert:
- Vi satte oppe krisegruppe her på mitt kontor, sier ordfører i Norges kuldehull.

I 30 minusgrader mistet Geilo strømmen torsdag morgen..

- Nå har strømmen heldigvis kommet tilbake. Jeg fikk beskjed om strømbruddet klokken 06 i dag tidlig, og vi satte krisestab her på kommunehuset, sier ordfører Erik Kaupang i Hol kommune til Nettavisen.

- Når det blir ned mot 30 minus er det kritisk når strømmen blir borte. Hjemmesykelpleien har begynt å ta kontakt med alle eldre for eventuelt å evakuere dem inn på eldrehjemmet, sier ordføreren. i tillegg har de hatt kontakter med skoler og andre institusjoner for å vurdere situasjonen.

Den store krisen oppsto ikke på Geilo til tross for strømbrudd på den iskalde dagen.

- Vi er vant til at det er kaldt. Her fyrer vi med ved. Vi er jo vant til at det er kaldt, sier Kaupang. Hadde strømbruddet fortsatt måtte kommunen ha koblet inn brannvesen og sivilforsvaret for å hjelpe folk i kulda.

- Selv om det er kaldt for oss er det ikke uvanlig at vi har minus 20 til 25. Nå har vi hatt det kaldt i 3 uker og det har gått veldig bra, men det som altså ble kritisk i dag er at strømmen falt ut i store deler av kommunen. Nå må vi ta en runde med lokale nettselskapet for forsikre oss om at det ikke skal skje igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere