RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mirlinda får komme tilbake

Sist oppdatert:
Utlendingsnemnda gjør helomvending og kaller tilbake den lille familien fra Kosovo som ble tvangssendt ut av Norge onsdag.

Tirsdag ble Miran (5) og Mekan (8) hentet av politiet for å tvangssendes tilbake til Kosovo sammen med mamma Mirlinda. Nå får den lille familien komme tilbake til Norge.

Gråt av glede
Moren og de to barna satt om bord i flyet i Budapest da de fikk beskjeden.

Se innslaget her

- Først skjønte jeg ikke hva han sa. Men da han sa at vi skulle få reise tilbake trodde jeg skulle besvime og begynte å gråte av glede. Nå kan jeg ha et rolig liv og være trygg, sier hun.

- Barna ble skikkelig glad og begynte å gråte. Eldstemann sa «ja, jeg skal tilbake til skolen igjen, jaa, jeg skal hjem til vennene mine igjen¿», sier Mirlinda.

Familien kommer tilbake til Norge på grunn av en instruks fra arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen (Ap). Instruksen sier at det ikke skal fattes vedtak i saker som involverer barn som har vært i landet i tre år eller mer, og som fortsatt oppholder seg her.

På grunn av TV 2
Dette hadde ikke Utlendingsnemda tatt hensyn til. Ikke før de så nyhetene på TV 2 i tirsdag kveld.

- Jeg vurderte saken etter nyhetsinnslaget på TV i går. Da så jeg at saken er omfattet av retningslinjer fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet, sier lederen i Utlendingsnemda.

- Da så du at dere måtte snu?

- Ja, da ble konsekvensen av de måtte komme tilbake til Norge.

Men at familien nå får komme tilbake, betyr likevel ikke at de får bli i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere