*Nettavisen* Nyheter.

Misbrukt av barnevakten i 13 år

Foto: Domstol.no

De seksuelle overgrepene startet da gutten bare var tre år gammel.

28.01.08 12:17

(iBergen.no) Den nå 36 år gamle barnevakten fikk en svært streng straff da ankesaken ble behandlet i Gulating lagmannsrett nylig.

Skiftet bleie
Det seksuelle misbruket startet da mannen var barnevakt for sitt tre år gamle offer. Under bleieskiftet benyttet mannen, som da var 15 år, anledningen til å utføre seksuelle handlinger. Etterhvert som gutten vokste til fikk han også ulik «belønning» for overgrepene, som sigaretter og alkohol. Totalt 30-50 ganger forgrep barnevakten seg på gutten gjennom oppveksten.

Helt fram til gutten var 16 år fortsatte misbruket. Samtidig innledet 36-åringen et nytt overgrepsforhold til en annen mindreårig gutt, og i 2001 ble nok en gutt offer for mannen.

Misbrukte søstrene
Også søstrene til den første gutten ble i sin tid misbrukt av 36-åringen, men saken deres ble aldri behandlet av retten. Først i 2005 ble saken politianmeldt, og 36-åringen tilsto allerede i første avhør.

Hjemme hos mannen fant politiet minst 1279 bilder og 88 filmer med barnepornografi, hovedsaklig av gutter i alderen 5-15 år. Blant dem var også bilder av et av ofrene hans, noe som fikk betydning for straffen lagmannsretten idømte 36-åringen.

Tilsto alt
Men retten la også vekt på at mannen hadde tilstått umiddelbart da etterforskningen tok til. I tillegg hadde han fortalt om overgrep han ikke var anmeldt for og dermed snakket seg selv inn i et langt mer omfattende sakskompleks.

Statsadvokatens påstand om åtte års fengsel ble derfor redusert til den samme straffen han fikk i tingretten, på fem år og seks måneder.

- Alvorlige overgrep
«Ved straffutmålingen legger lagmannsretten vekt på at den domfelte har forgrepet seg på tre gutter og at det er tale om mange alvorlige overgrep. (...) For NNs sitt vedkommende tok overgrepene til da den fornærmede bare var om lag tre år gammel og fortsatte mer eller mindre regelmessig gjennom hele oppveksten til gutten.» heter det i dommen.

36-åringen må også betale erstatning på til sammen 450.000 kroner til guttene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag