RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misbrukt under bursdagsfest

Sist oppdatert:
Den 15 år gamle jenta ble tvunget til å drikke på bursdagsfesten, før flere voksne menn tvang henne til sex.

Nå er to av mennene dømt til fengsel i henholdsvis ett og et halvt år og ett år for overgrep mot jenta. Straffen ble gjort betinget med henholdsvis seks og tre måneder.

Må betale 80.000
Borgarting lagmannsrett slår fast at jenta ble seksuelt misbrukt av flere unge menn av utenlandsk opprinnelse. De to 23-åringene som er dømt, må også betale jenta 80.000 kroner i oppreisning.

Det var i desember 2001 at de to hadde sex med jenta, som da var under den seksuelle lavlader.

Jenta ble med en venninne på fest, der det etter hvert befant seg åtte til ti unge menn.

- Foranledningen var at en eller flere av de tilstedeværende hadde fødselsdag. Som tingretten legger lagmannsretten til grunn at N.N. (jenta.red.anm) ble skjenket alkohol, at hun først nektet å drikke, men at hun mer eller mindre ble tvunget til dette. Kombinasjonen av antidepressive midler som hun hadde inntatt og alkohol, førte til at hun følte seg ganske slapp og viljeløs. På bakgrunn av lagrettens kjennelse legger lagmannsretten til grunn at i alle fall de to tiltalte som er funnet skyldig, hadde seksuell omgang med N.N, heter det i dommen.

Flere involvert
Lagmannsretten legger til grunn at det også var flere andre enn de tiltalte som hadde seksuell omgang med jenta, «selv om det strafferettslig sett ikke er ført tilstrekkelig bevis for hvem disse måtte være», som det står i dommen.

Totalt var fire personer tiltalt i saken. En av dem ble frifunnet i tingretten, mens en annen ble frifunnet etter ankebehandling i lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere