*Nettavisen* Nyheter.

Misbrukte pasient - slipper straff

Psykologen befølte pasienten sin og ba henne kle av seg. Men fordi han er så gammel, får han beholde autorisasjonen.

16.07.05 10:29

I sin egen journal har han beskrevet hvordan han gjentatte ganger ba kvinnen kle av seg på overkroppen og puste seg frem til orgasmer, og at han gjentatte ganger ba henne ta av seg trusen mens hun lå på benken, men dette nektet hun å gjøre, skriver VG.

Han ble som en far for henne, har psykologen forklart - en gang pakket han pasienten inn i et laken, satte henne på fanget sitt og tilbød henne en tåteflaske. Kvinnen ble flere ganger innlagt til psykiatrisk behandling for selvmordsforsøk og depressive lidelser. Der klagde hun over behandlingen fra psykologen, men ble likevel sendt tilbake til ham.

Etter at kvinnen hadde vært psykologens klient i fem år, berørte psykologen kjønnsorganet hennes mens hun lå på undersøkelsesbenken i bare trusen. Etter det kom ikke kvinnen tilbake, og for ett år siden anmeldte hun ham.

Statens helsetilsyn slår fast at psykologen misbrukte sin suicidale klient seksuelt. Men tilsynet vedtar ifølge VG å ikke frata ham autorisasjonen likevel. Årsaken er at mannen, som nå er midt i syttiårene, snart skal gå av med pensjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.