RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misfornøyd med torpedo-avhør

Foto: Faksimile Se og Hør
Sist oppdatert:
Den tidligere torpedoen Stian Njøten forteller gjerne media om sine forbrytelser, men overfor politiet holder han kjeft.

(iBergen.no) Etter to avhør med den tidligere torpedoen Stian Njøten, mener politiet i Kristiansand seg like kloke som før etterforskningen av den tolv år gamle rådmann-saken ble gjenopptatt.

- Så langt har det ikke vært noen særlig substans i det han har forklart. Og ingenting som tilsvarer det som har kommet fram i media, sier politiinspektør Ragnar Ringvoll til TV 2.

Tilsto i media
Njøten sto fram i Se og Hør før jul og hevdet at han i 1995 ble engasjert som torpedo av ukjente bakmenn. Oppdraget besto i å gjøre livet surt for daværende rådmann i Bergen kommune, Ragnar Fagereng, og hans kone Anne Grete. Njøten tilsto også da han møtte ekteparet ansikt til ansikt på advokat Helge Wesenbergs kontor like før nyheten sprakk i media.

Samtidig nektet han å oppgi navnet på oppdragsgiverne, men lovet at han ville fortelle hele historien til politiet. Men Njøten fortsatte å holde Fagereng på pinebenken. Flere ganger uteble han fra avhørs-avtaler med politiet i Kristiansand. Fra sin ferie på Gran Canaria sendte han e-poster til flere avis-redaksjoner i Bergen med tilbud om hele historien, mot at de kjøpte flybillett til ham hjem.

Kan ikke gå videre
Forrige uke stilte han i to avhør, og ble innkalt til et tredje avhør i Oslo sammen med en forsvarer. Mandag denne uken meldte han nok en gang avbud, ifølge Ringvoll uten å oppgi en velbegrunnet forklaring.

- Vi har vært svært tålmodige med Njøten, og har gjort alt for å legge til rette for avhørene. Vi holder fortsatt døren åpen for ham, for vi er helt avhengig av ytterligere avhør og substans for å gå videre med etterforskingen. Til nå har vi ikke kunnet trekke noen konklusjoner om det han har fortalt, sier Ringvoll.

Det er foreløpig ikke gjort noen ny avtale mellom Njøten og politiet.

- Snakker sant
Advokat for ekteparet Fagereng, Helge Wesenberg, er overrasket over at politiet mener de fortsatt står på bar bakke.

- Utifra det han fortalte til oss, er det umulig at politiet ikke har fått nye opplysninger. De kan ikke ha sittet i to avhør og ment at det ikke var substans, sier Wesenberg som fremdeles har full tiltro til Njøten.

- Det etterlater ikke tvil om at han snakker sant. Han hadde detaljer om saken som ikke kunne leses i politidokumentene en gang. Muligens kan han ha kommet i en knipe i forhold til det at han ville gå ut med navnet på bakmennene. Men navnet har mindre betydning for mine klienter. Det viktigste for dem er å bli renvasket.

- Bløffer ikke
- Tror du renvaskelsen står i fare nå?

- Nei, overhodet ikke. Jeg er helt sikker på at han ikke er en bløffmaker, sier Wesenberg til iBergen.no.

Rådmann-saken skapte skandale på midten av 1990-tallet da ekteparet ble mistenkt for å selv stå bak overfall og innbrudd, for å innkassere forsikringspenger. Begge ble dømt for forsikringssvindel i Bergen tingrett, mens Ragnar Fagereng senere ble frikjent i Gulating lagmannsrett. Anne Gretes anke vant ikke fram.

Stian Njøten har ikke svart på iBergen.nos henvendelser.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere