Mishandlet gravid 17-åring

En gravid 17-åring ble holdt fanget og mishandlet av fem menn i 22 timer. Eldstemann må i fengsel, mens tre av gjerningsmennene slipper med samfunnsstraff.

Flere reagerer kraftig på dommen i Oslo tingrett, skriver VG.

- Det er rett og slett forkastelig å bruke samfunnsstraff i en så alvorlig sak, hvor gjerningsmennene ikke engang er førstegangsdømte. Hvis ikke denne dommen blir anket, vil jeg ta den opp med justisminister Odd Einar Dørum, sier Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen til avisa.

Den 17 år gamle jenta ble overfalt og bortført på Skullerud t-banestasjon i Oslo på kvelden 15. mai i fjor. De fire gjerningsmennene var væpnet med kniv og hevdet at jenta skyldte dem 15.000 kroner. Offeret ble lagt i baksetet på bilen, sparket og truet og holdt fanget hele natten. På morgenen slo politiet til, etter at gjerningsmennene hadde kontaktet jentas far.

Sist fredag ble fire av gjerningsmennene dømt for kidnapping og utpressing. Alle er tidligere straffedømt. To av gjerningsmennene på 18 og 19 år slapp med samfunnsstraff. Retten la vekt på at de hadde hatt en vanskelig oppvekst. Eldstemann på 23 år ble dømt til fengsel i seks måneder, skriver VG.

Den femte av gjerningsmennene, en gutt av pakistansk opprinnelse, skal fortsatt være på frifot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.