RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misjonær betaler det dobbelte etter overgrep

Sist oppdatert:
Misjonæren som har misbrukt 16 barn i Bolivia, synes erstatningen han ble idømt var alt for lav og har tilbudt seg å betale barna dobbelt så mye.

Tønsberg tingrett dømte mannen til fem års betinget fengsel, og til å betale hver av de 16 guttene 15.000 kroner i oppreisning. Retten bestemte at erstatningssummen skulle være lavere enn det som er vanlig i slike saker fordi Bolivia er et fattig land.

Det reagerte mange kraftig på, blant annet flere hjelpeorganisasjoner. Guttenes bistandsadvokat vurderte å anke saken. Til og med den dømte 72-åringen syntes straffen var vel lav, og derfor har han inngått et forlik med guttenes bistandsadvokat.

- Det har vært en dialog, og mannen signaliserte at også han syntes at erstatningene var for lave og han sa seg villig til å betale mer. Jeg kom med et forslag, og det har han akseptert, sier bistandsadvokat Heidi Aas Larsen til Tønsbergs Blad.

Hun sier at erstatningsbeløpet er mer enn dobbelt så høyt som det Tønsberg tingrett fastsatte, men vil ikke nevne beløp da det er en del av forliket at beløpet ikke skal offentliggjøres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere