Misliker Erna-kritikk

Foto: (Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Flere Høyre-topper mener den harde medfarten som sentrale KrF-ere og Venstre-leder Lars Sponheim har gitt kommende Høyre-leder Erna Solberg er illojal.

26.04.04 14:03

Flere sentralstyremedlemmer i KrF og Venstre-leder Lars Sponheim har sagt klart ifra om at de ikke tror på et eventuelt fortsatt regjeringssamarbeid mellom de tre partiene hvis statsminister Kjell Magne Bondevik trekker seg som statsministerkandidat før stortingsvalget i 2005.

De har slett ikke sans for at kommunalminister Erna Solberg har lansert seg som en aktuell statsministerkandidat for en samarbeidsregjering hvis Bondevik trekker seg.

- Illojal kritikk
Flere av sentralstyremedlemmene i Høyre mener at politikere i de to andre regjeringspartiene er illojale når de gir et regjeringsmedlem så hard kritikk.

- Kritikken er voldsom. I Høyre vil vi ikke ha gjort det. Så pass lojale er vi overfor samarbeidsregjeringen, sier fylkesleder Liv Stave i Sogn og Fjordane til TV 2 Nettavisen.

- Er saken uheldig for samarbeidsregjeringen?

- Det er klart at KrF må få velge selv hvem de vil ha som statsministerkandidat. Men jeg reagerer litt på at partiet i andre sammenhenger gir inntrykk av at det er litt «stakkars KrF» fordi de er blitt dominert av Høyre, og så sier de nå at Bondevik har vært en garantist for at regjeringen ikke opptrer på tvers av KrF’s interesser.

- Vi er forsiktige
Fylkesleder og stortingsrepresentant Heidi Larssen i Oslo sier også at en slik kritikk ikke ville ha kommet fra noen i Høyre.

- KrF-politikerne får stå for sine standpunkt, men vi er forsiktige med å si noe om de andre. Vi har vår statsministerkandidat hvis Bondevik ikke er med lenger, og jeg tror selvfølgelig på et regjeringssamarbeid med Venstre og KrF uten Bondevik.

- Vil kunne samle
Fylkesleder Kjellaug Nakkim i Østfold mener at Erna Solbers kritikere tar feil når de sier at hun vil føre til for mye Høyre-politikk i en eventuell framtidig samarbeidsregjering.

- Vi kjenner henne jo bare som minister, og det er stor forskjell på å være fagstatsråd og partileder. En partileder må ha et mer overordnet syn og det er ingen tvil om at Solberg vil kunne samarbeide, sier Nakkim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag