RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miss Norge-vinner tilkjent 50 millioner i skilsmissesak


Vibeke Steineger (t.v.) under åpningen av Sigelle-utstillingen på Trygve Lie-galleriet i Sjømannskirken i New York i 2011.
Vibeke Steineger (t.v.) under åpningen av Sigelle-utstillingen på Trygve Lie-galleriet i Sjømannskirken i New York i 2011. Foto: Sveriges generalkonsulat i New York/Sweedennewyork (Flickr)
Sist oppdatert:
- Det har føltes enormt vondt og urettferdig, sier Vibeke Steineger.

Skilsmissesaken mellom Wall Street-finansmannen Paul Perkins og hans norske kone, Vibeke Steineger, har skapt overskrifter i Storbritannia og USA.

Nå er Perkins dømt til å betale 6 millioner dollar (cirka 50 millioner norske kroner) til sin 67 år gamle eks-kone. I tillegg må Perkins underholde Steineger med 6500 dollar (cirka 53.000 nok) i måneden, skriver Daily Mail.

- Denne dommen er ikke rettskraftig. En annen dommer skal også vurdere saken, og dommen kan også ankes. Jeg håper at saken kan være ferdig til høsten, og at vi kan gå videre i livet, sier Vibeke Steineger til Nettavisen.

- Ingen beauty queen

Vibeke Steineger vant tittelen Miss Norway i 1970. Etter dette utdannet hun seg og jobbet i mange år med eget reiseselskap.

- Jeg var Miss Norway i ett år og det var kjempegøy, men jeg ser ikke på meg selv som en beauty queen. Jeg ser på meg selv som en flink kvinne som har gjort mye i livet, sier hun til Nettavisen.

I mange år drev Steineger et eget reiseselskap. I 1987, da hun var 40 år gammel, giftet hun seg med Paul Perkins. Hun fortsatte å jobbe etter at hun ble gift. I dag er hun pensjonert, men har fremdeles flere verv.

- Vi var fremdeles gode venner

- Vi var like forelsket begge to. Vi hadde veldig, veldig mye bra sammen, og vi fikk to flotte gutter som vi er glad i. Jeg håper at vi kan få lukket dette kapittelet og gått videre, sier Steineger.

(Artikkelen fortsetter under.)

OVERSKRIFTER: Vibeke Steinegers skilsmisse har fått mye oppmerksomhet i utenlandske medier.

Steineger ba om skilsmisse i 2012.

- Da hadde han hatt en fast venninne i minst et år. Vi var fremdeles gode venner og enige om at vi skulle gå hver vår vei. Han var på vei til et nytt liv, og jeg var på vei til et nytt liv i Norge. Da jeg begjærte skilsmisse trodde jeg det skulle ta to uker, sier Steineger til Nettavisen.

Sterke anklager

Men slik ble det ikke. Siden 2012 har paret kranglet om verdier på over 100 millioner dollar - inkludert en eiendom i Park Avenue på Manhattan, og kunst av Picasso og Matisse, i følge Daily Mail.

Avisen skriver at Perkins har nektet å gi fra seg verdier til sin ekskone, og hevdet at hun ikke har bidratt overhodet til hans suksess, og at hun ikke har vært mer enn en stivpyntet dagmamma.

Det vanskeligste har vært at når en mann, som sier at han elsker deg, føler at han mister kontrollen, så lager han en helt ny virkelighet.

Perkins påsto også at Steineger var en narsissist som lurte ham til å gifte seg med henne, skriver New York Post.

En video fra Steinegers 60-årsdag knuste imidlertid Perkins svartmaling av ekskona. I en tale kalte han henne «mitt livs kjærlighet i 20 år», og fortalte forsamlingen at hun var sjarmerende og grasiøs, og kunne «varme opp et rom med sin tilstedeværelse».

- Enormt vondt og urettferdig

- Det har føltes enormt vondt og urettferdig. Det vanskeligste har vært at når en mann, som sier at han elsker deg, føler at han mister kontrollen, så lager han en helt ny virkelighet. Det har vært helt underlig å oppleve slike angrep som har kommet i denne rettssaken. Jeg trodde vi kunne gå videre som venner, og fortsette å ta vare på våre barn og familie selv om vi gikk hver vår vei. Denne saken er tragisk for familien, og spesielt for barna som strever med å akseptere dette. De synes det er vanskelig å se bilder av familien i New York Post og Daily Mail, men de er tøffe og sier at det går over, sier hun til Nettavisen og legger til.

-  Jeg er fremdeles glad i alt det som er godt i ham, sier Steineger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere