*Nettavisen* Nyheter.

Mistanke om innside-jobb

Foto: Benjamin Bakken / TV 2

Etterforskerne tror ranet av pengetransporten i Bærum kan ha vært en innside-jobb.

01.04.08 18:51

En av hovedteoriene til ransetterforskerne i Asker og Bærum er at pengetransport-ranet må ha vært utført av noen med innside-kunnskap om rutinene til Norsk Vaktservice.

  • Det er flere elementer i ranet som har fått de erfarne etterforskerne til å stusse over det som skjedde.
  • Pengetransporten kjørte til 10 ulike bankfilialer på Østlandet. Hvordan visste ranerne om pengestransportens rute?
  • I over fire timer ble vekterne holdt som gissel i pengestransporten og truet til å kjøre mange mil med ranerne i baksetet. Hvorfor ble det aldri slått alarm. Hvorfor ble pengetransport-ruten fullført.

Knallharde politiavhør
Etter det Nettavisen erfarer, sitter nå de to vekterne i knallharde politiavhør, men kun med status som vitner. Politietterforskerne ønsker å kartlegge samtlige detaljer i ranet for å bringe klarhet i hvordan dette kunne skje. Kilder opplyser til Nettavisen at politiets hovedteori er at ranerne enten må ha fått innside-hjelp, eller selv ha hatt detaljkunnskap om vaktselskapets rutiner.

Når Nettavisen konfronterer kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt med mistankene tirsdag ettermiddag, sier han følgende:

- Dette kan jeg ikke kommentere nå. Men vi blir her i kveld i hvert fall, for å si det sånn, sier han.

Politiet i Asker og Bærum vil klokken 19.00 sende ut en pressemelding i forbindelse med saken, og klokken 20.00 avholdes det pressekonferanse med kriminalsjef Einar Aas.

- Vil hverken bekrefte eller avkrefte
Konsernsjerf Heine Wang i Vakt Service ville ikke kommentere påstandene da Nettavisen kontaktet ham tirsdag ettermiddag.

- Da må jeg be deg om å ta kontakt med politiet. Vi har ikke noen kommentar til det nå. Vi bistår politiet, og det er de som må kommentere det, sier konsernsjerf Heine Wang i Vakt Service.

- Men vil du avkrefte opplysningene om innside-jobb?

- Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte det. Jeg kan ikke komme med en kommentar i det hele tatt, bortsett fra at vi bistår politiet, sier han.

Dramatisk ran
Det dramatiske ranet startet ved Bekkestua klokken 21 mandag kveld og skal ha vart i fire timer.

Ranerne tvang vekterne til å kjøre rundt til et titalls steder og kom unna med et ransutbytte på nærmere 10 millioner kroner. Vekteren ble deretter bundet fast og etterlatt på Rykkinn i Bærum.

Politiet i Asker og Bærum fikk meldingen om at en verditransport var blitt ranet ved 01.30-tiden i natt.

Informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB NOR bekrefter overfor Nettavisen at fire av deres filialer var blant stedene verditransporten var innom. De fire som det er snakk om ligger ved Rykkinn, Vikersund, Steglet ved Kongsberg og Hønefoss

LES OGSÅ: HER SLO RANERNE TIL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag