*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkeliggjorde vitne

Foto: (Foto: Kjetil Mæland, TV 2 Nettavisen)

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Hybelkameraten til Anne Slåtten, som er ett av de mest sentrale vitnene i drapssaken i Førde, måtte under sitt vitneavhør svare på hvorfor han møtte på jobb med hansker drapsmorgenen i juni.

31.01.05 15:29

Hybelkamerat Stian Henriksen, som har forklart at han hørte Anne Slåtten dusje og forlate hybelhuset drapsmorgenen, ble under sin vitneforklaring i Fjordane tingrett grillet på hvorfor han møtte med tjukke hansker på jobb i juni.

- Jeg har ingen erindring av å ha gått med hansker. Man går jo ikke med hansker i juni, svarte Henriksen.

Men den drapstiltaltes forsvarer, advokat Ivar Blikra, gav seg ikke og la frem et vitneutsagn fra sykehusledelsen som har sett gjennom overvåkingsvideoen fra drapsmorgenen.

- Det er skrevet en rapport hvor det fortelles at du kommer inn dørene på sykehuset iført hansker. Hvilken forklaring har du til dette?

- Det kan jeg ikke forklare.

Da en av tingrettsdommerne lurte på om Blikra kunne legge frem bildet, svarte forsvareren at politiet ikke har lagt ved dette i sine beviser.

- Det er ganske overraskende at dette kommer frem under hovedforhandlingene, sa tingrettsdommeren.

- Dette er omtalt i bevismaterialet. Jeg tok det for gitt at politiet ville legge frem bildet, svarte Blikra.

Etter en diskusjon mellom forsvarer, aktor og dommerne, ble det til slutt enighet om at dette bildet skal fremskaffes og legges frem på et senere tidspunkt i rettssaken. Men Henriksen stod like fullt på at han ikke hadde gått med hansker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat Blikra spurte også Henriksen ut om hvilke klær han gikk med drapsmorgenen og spurte om hvorfor han hadde skiftet bil etter drapet. Hva han ønsket med disse detaljene, ønsket ikke Blikra å kommentere overfor TV 2 Nettavisen i en pause.

- Hvorfor mistenkeliggjør du et vitne?

- Det er ikke vår jobb å mistenkeliggjøre andre. Vi bare peker på de faktorene vi mener er viktige, sier Blikra til TV 2 Nettavisen.

Henriksen ble også spurt om han var sikker på at det var Anne han hørte dusje. Dette kunne ikke Henriksen svare bekreftende på, men sa at han antok det var henne.

- Så du Anne om morgenen da du mente hun dusjet, låste og gikk?

- Nei, svarte hybelkameraten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.