RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistenker bestillingsdrap på norsk kvinne

Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
Politiet på Filippinene mistenker at drapet på den norsk-filippinske fembarnsmoren var planlagt.

Den norsk-filippinske kvinnen som ble knivstukket i Isabel i Leyte-provinsen på Filippinene julaften kan ha vært offer for et bestillingsdrap, ifølge lokalt politi.

Det melder den filippinske TV-kanalen ABS-CBN på nett.

Hjemme på besøk
Avdøde, som oppgis å hete Louella Belaro (51), var norsk statsborger og bosatt i Norge, men var hjemme på julebesøk, ifølge ABS-CBN. Hun ble knivstukket mens hun tok en kveldstur sammen med sin norske samboer og sin eldre søster.

I et intevju med TV-kanalen sier etterforsker Elexis Justin Baste at de vil se nærmere på om drapet kan ha vært planlagt.

Utelukker ran
Han utelukker at ran kan ha vært et motiv for drapet, siden mistenkte ikke tok noen verdisaker fra offeret og de to hun var sammen med.

Politiet har fått opplyst at det ble observert to menn ved offerets hus i dagene før angrepet.

Louella Belaro etterlater seg fem barn, to sønner og en datter.

UD kan ikke bekrefte
Pressevakt Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet sier til Nettavisen onsdag at norske myndigheter ennå ikke har fått en offisiell bekreftelse på dødsfallet.

Politistasjonssjef Trond Widne ved Indre Østfold politistasjon sier til Nettavisen at de ikke har fått noen melding om at en Askim-kvinne er drept på Filippinene eller at noen fra distriktet er meldt savnet.

- De henvendelsene vi har fått i saken kommer fra mediene, og den kunnskapen vi har om saken kommer fra mediene, sier han.

Familien sørger
I Norge og på Filippinene er familien i sjokk og sorg etter drapet.

- Vi har det ikke bra nå. Hun var alt for oss, hun var både mamma og pappa. Hun var veldig snill og var alltid der for oss, sier avdødes nest eldste sønn, Jameson Belaro (26), til VG Nett. Han flyttet fra Norge i 2005 og har siden bodd på Filippinene. Til avisa forteller han at han fikk se moren på legevakten før hun ble brakt til sykehus og før hun døde.

Familien venter nå på at den siste sønnen skal komme til Filippinene fra Norge før begravelsen, skriver VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere