*Nettavisen* Nyheter.

Mistenker russen for å stå bak tyveri av pingvinkyllinger

SAVNET: Tre pingvinkyllinger er bortført fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Ett pingvinegg er også stjålet, og russen er mistenkt for å stå bak. Foto: Atlanterhavsparken (NTB scanpix)

Politiet frykter at tre pingvinkyllinger kan være i livsfare.

ÅLESUND/OSLO (NTB): Politiet frykter for livet til tre pingvinkyllinger som er bortført fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Ett pingvinegg er også stjålet, og russen er mistenkt for å stå bak.

– Disse overlever ikke uten sine pingvin-foreldre. Å stjele dem for å tjene penger er ikke aktuelt. Vi går ut med dette nå fordi det er en mulighet for at de kan være i live fortsatt, sier operasjonsleder Kenneth Sætre i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten. Håpet er at den eller de som har tatt kyllingene, har tatt godt vare på dem.

Overvåkingsbilder

Daglig leder Tor Erik Standal i Atlanterhavsparken sier han prøver å få oversikt over hva som har skjedd i det han kaller en «meget stygg sak».

– Dessverre virker det som om det er russen som har vært her. De har hatt fest på parkeringsplassen, og våre overvåkingsbilder viser at sju personer har vært inne. Disse bærer på noe, og det er nok eggene og kyllingene, sier Standal. Han sier refleksmønsteret på russedraktene er lett å kjenne igjen.

Standal har ennå ikke gitt opp håpet om å få pingvinene tilbake igjen i live.

– Vi har fremdeles et lite håp, men da må det skje fort, sier han til NRK.

– Ufattelig lite respekt

Parksjefen sier saken gjør ham helt oppgitt.

– Jeg blir bare så lei meg. Jeg syns det er helt håpløst at noen kan finne på noe slikt. Det viser ufattelig lite respekt for disse små livene.

Politiet etterforsker saken og sier den har skapt stort engasjement. Politiet var torsdag kveld i ferd med å avhøre russ som hadde vært i området.

– Politiet vet med sikkerhet at flere russ har vært inne på området til Atlanterhavsparken i løpet av natten, skriver Sunnmøre politidistrikt i sin logg, men påpeker at de fortsatt ikke vet hva som har skjedd med pingvinene.

Flere russ har fortalt politiet at de har vært inne på området, men at de ikke har tatt med seg noe.

Politiet ønsker fortsatt å høre fra folk som kan si noe om hva som har skjedd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.