*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkt for å være narkoman

Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Med store smerter i nakke og skuldre, ble Hilde Selliseth (37) fra Salsnes gråtende hjemsendt fra Sykehuset Namsos. Legene trodde hun bare var på jakt etter piller.

27.11.10 12:25

NAMSOS: I ettertid har det vist seg at Selliseth har en prolaps som sitter i nakken.

- Det var en sjokkerende opplevelse. Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg fikk vite at de to turnuslegene trodde at jeg var narkoman eller pillemisbruker, sier Selliseth til Namdalsavisa.

Hun forteller sin historie til NAs lesere i håp om at ingen andre blir utsatt for den behandlinga hun selv fikk på sykehuset. Det unner hun ikke sin verste fiende.

- Møtet med sykehuset var så dramatisk at jeg ønsker at det skal være overvåkningskameraer på behandlingsrommene i mottakelsen. Da hadde flere fått sett og hørt den behandlinga jeg ble utsatt for. Jeg gråt og ba på mine knær om å få bli, men jeg gråt for døve ører. De ville ikke høre på meg, sier Selliseth, som lå i mer enn fem timer på et av rommene før hun ble sendt heim sent fredag kveld.

- De to jeg møtte, mangler fullstendig empati. Det er skremmende, sier Selliseth.

Ble lagt inn
Da hun våknet lørdag morgen, var smertene fortsatt store. Hun ringte sykehuset, og ble bedt om å komme tilbake.

Der traff hun en mer vennligsinnet lege, ble undersøkt - og senere lagt inn ved medisinsk avdeling. Der har hun ligget siden.

Det var denne legen som fortalte Selliseth at de to turnuslegene trodde hun var narkoman, og derfor sendte henne heim igjen uten smertestillende tabletter.

- Jeg ble så å si ikke undersøkt. De trodde det var en betennelse, og jeg fikk beskjed om at det ikke var noen fare for meg. Den kvinnelige turnuskandidaten forklarte i stedet at hun hadde hatt smerter selv i nakke og skuldre som følge av betennelse, sier Selliseth.

Samtidig understreker Hilde Selliseth at etter at hun kom til avdelinga, har behandlinga vært veldig fin.

Det er det ingen tvil om.

- Men fortsatt sitter opplevelsen fra forrige fredag i kroppen. Det er ikke sånn vi skal ha det, sier hun.

Mistrodd
Verst av alt synes hun det er å ikke bli trodd på at smertene var så sterke som de var.

- Jeg lå og ventet i mange timer på mottakelsen sist fredag. Da turnuslegen endelig kom, sa hun klart fra om at de ville sende meg heim igjen og at jeg ikke hadde så vondt som jeg trodde, sier Selliseth, som har skrevet ned alt hun har opplevd på sykehuset i løpet av den drøye uka hun har vært der.

Nå akter hun å bruke notatene når hun klager inn de to turnuslegene.

For det kommer hun til å gjøre, enten til fylkeslegen, eller til sykehusledelsen.

- Jeg har fått beklagelser fra legen som behandler meg nå. Men ikke noe utover det, sier hun.

- Har du truffet igjen noen av de to turnuslegene som møtte deg første gang?

- Ja, den mannlige traff jeg i korridoren torsdag. Det ble heller ikke noe godt møte. Det var helt forferdelig å se han igjen, og jeg kjente at tårene presset på. Han spurte riktignok hvordan det gikk, men så gikk han bare. Etter mine vurderinger har ikke vedkommende noe på et sykehus å gjøre, sier Selliseth.

Hun understreker at hun ikke har noen grunn til å klage på sykehusoppholdet, bortsett fra episoden forrige fredag.

- Når du kommer på sykehuset med store smerter, er du helt hjelpeløs og har tillit til at du får hjelp. Men det fikk ikke jeg, sier Selliseth, og legger til at hun ikke er noen gjenganger.

Verken på sykehuset, eller hos legen.

- Jeg er aldri syk, og er aktiv i det daglige. Nå gleder jeg meg aller mest til å bli frisk og få gå på ski. Det liker jeg veldig godt. Håpet er at ingen andre blir utsatt for noe lignende, sier Selliseth, og lurer virkelig på hva som hadde skjedd hvis hun faktisk hadde vært narkoman.

- Hadde jeg ikke fått noen hjelp da? spør hun.

- Skal gå gjennom saken
Informasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag tar Selliseth sine opplevelser med sykehuset veldig alvorlig.

- Slike historier tar vi veldig alvorlig, og vil vil undersøke den skikkelig for å finne ut hva som har skjedd, sier Skillingstad.

I den forbindelse oppfordrer han Selliseth om å levere en skriftlig klage på alt som har skjedd.

- Det vil være en fordel for oss, og det blir lettere å ettergå saken ordentlig. For det akter vi å gjøre, sier Skillingstad.

Noe mer konkret kan han ikke si på nåværende tidspunkt.

Les flere saker hos Namdalsavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.