*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkt for drap på sin mor

I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar. Foto: Ingvill Eriksen

STOVNER (TV 2 Nettavisen): Forrige helg ba en 44 år gammel kvinne om politiets hjelp for å få sin 17 år gamle sønn til psykiatrisk behandling. Onsdag ble hun funnet drept. Gutten er selv hardt skadd - og mistenkt.

19.01.05 21:04

- En kvinne og hennes 17 år gamle sønn ble funnet i leiligheten. Kvinnen var død og gutten hardt skadd. Vi behandler dette som en drapssak, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Det er funnet en kniv i leiligheten og ifølge Abrahamsen er det mye som tyder på at 17-åringen har gått til angrep på sin egen mor. Hvorvidt kniven politiet har sikret er drapsvåpenet, er foreløpig uvisst.

- Gutten var i psykisk ubalanse. Vi kan foreløpig ikke fastslå at det var han, men vi har en mistanke om det, sier Abrahamsen, som vil ta stilling til en eventuell siktelse i løpet av kvelden og natten.

Det var kvinnens mor og 17-åringens bestemor som fant de to. 17-åringen hadde knivskader og behøvde øyeblikkelig hjelp. Ifølge Abrahamsen vil gutten etter alt å dømme overleve.

Kriminalteknikere og rettsmedisinere kom tirsdag ettermiddag til leiligheten. Abrahamsen håper de vil klare å bringe på det rene hva som skjedde i leiligheten.

Hørte skrik
Politiet fikk melding om drapet klokken 16.35 tirsdag ettermiddag. Ifølge en nabo TV 2 Nettavisen har snakket med, skal det ha vært et svært høyt kvinneskrik alt i 09.30-tiden.

- Det var som om det skjedde inne i leiligheten min. Sønnen min våknet og lurte på hva som skjedde. Vi hørte også lyder fra en mannsperson, sier naboen.

Abrahamsen bekrefter at det er mye som tyder på at angrepet skjedde tidligere tirsdag.

- Vi har satt i gang en rundspørring for å innhente informasjon fra naboene, sier politioverbetjenten.

Det er foreløpig uvisst når 44-åringen døde. Mye tyder på at hun og sønnen har ligget i leiligheten i mange timer før politiet ble varslet.

- På grunn av sønnens tilstand, får vi ikke avhørt han før tidligst i morgen, sier Abrahamsen.

Onsdag kveld opplyser informasjonsrådgiver ved Ullevål universitetssykehus, Alf Bøhler, til TV 2 Nettavisen at 17-åringen ikke er blitt avhørt enda. Han har blitt operert for hodeskader, og tilstanden hans er alvorlig og stabil.

Ba om psykiatrisk hjelp
Politioverbetjent Abrahamsen frykter nå at politiet står overfor nok et drap hvor en psykiatrisk ustabil person er gjerningsmann.

- Moren ringte politiet forrige helg og ba om hjelp til å få brakt sønnen til psykiatrisk legevakt. Da vi kom frem, var sønnen borte. Vi vil nå iverksette arbeid med å se på historikken i denne saken, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ingvill Eriksen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag