RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvill Eriksen

Mistenkt skjøt ikke mot politiker

Sist oppdatert:
27-åringen som Høyre-politikeren Ghazanfar Ali Kahn utpekte for skytingen mot ham, er løslatt etter å ha blitt pågrepet på Gardermoen.

Natt til tirsdag ble det avfyrt flere skudd mot restauranten «2 Kokker Mat og Vinhus» i Brugata i Oslo. Restaurantens innehaver er Khan, en av to Høyre-representanter i bydelsutvalget i Stovner bydel.

Etter dramaet sa Kahn til TV 2 Nettavisen at han visste hvem det var som skjøt.

- Jeg vet hvem det er, det er en person som tidligere har truet sønnen min og meg. Han har sagt at han vil drepe oss, sa Kahn.

Pågrepet, men løslatt
Den 27 år gamle mannen, som er en kjenning av politiet, ble etterlyst etter skytingen. Nå bekrefter politiet at de pågrep mannen da han landet med fly på Gardermoen onsdag formiddag.

- Vi fant ut at han var utenlands, og han ble pågrepet på Gardermoen. Han er nå avhørt, og dimittert, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bare en uke før skytingen i Brugata anmeldte Høyre-politikeren 27-åringen for drapstrusler, og Kahn var derfor sikker på at han måtte være mannen som skjøt. Politiet avkrefter dette.

- Vi har ingen grunn til å tvile på at han har vært utenlands og ikke oppholdt seg i Norge da skuddene falt. Så fysisk sett er det ikke han som har gjort dette, sier Abrahamsen.

Tiltalt for knivstikking
27-åringen er fortsatt siktet for drapsforsøk, selv om han nå er blitt løslatt.

- Siktelsen blir stående foreløpig. Vi ønsker å se på hva som egentlig ligger bak dette. Det har vært flere episoder den siste tiden som vi ønsker å se nærmere på. Det kan være forskjellige grunner for skytingen, sier Abrahamsen.

Han ønsker ikke å utdype hvilke episoder han viser til, men opplyser at de undersøker et «spesielt miljø» som blant annet knytter seg til Kahn.

- Vi har foreløpig ingen andre mistenkte i saken, men etterforskningen er på ingen måte avsluttet, sier politioverbetjenten.

Ifølge Dagsavisen er Khans sønner tiltalt for å ha knivstukket nevøen til 27-åringen under en voldsepisode på Carl Berners plass i Oslo for to år siden. Straffesaken mot sønnene er berammet for Oslo tingrett i slutten av mai.

- Han er veldig redd
Ghazanfar Ali Kahns advokat, Hanna Fossen, forteller at hennes klient er redd.

- Han har det ikke bra i det hele tatt. Han er selvfølgelig veldig redd, og frykter noe lignende kan skje på nytt, sier Fossen til TV 2 Nettavisen.

Kahn skal være lettet over pågripelsen, men er redd for at flere personer er innblandet i saken.

- Det var flere personer ute på fortauet da det skjedde, så han er veldig nervøs, sier Fossen.

Advokaten sier hun har begjært besøksforbud og voldsalarm for Kahn og hans sønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere