RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet alt - smiler igjen!

Foto: Mari Valen Høihjell (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
Først måtte Arve (49) hoppe på sjøen da fiskebåten forliste. Så brant eneboligen ned til grunnen. Etter et særs tungt år kan han og Valentina (46) endelig smile igjen.

Endelig kan Arve og Valentina Bjørsvik legge et tungt år bak seg. Endelig kunne de flytte inn i nytt hus.

- Dette er kjempestort for oss! Vi har gledet oss lenge, sier Arve til Namdalsavisa.

- Ja, det skal bli godt, medgir Valentina.

2009 var derimot ikke like godt for familien på Vik i Flatanger.

Måtte hoppe til sjøs
I mars i fjor var Arve, som er yrkesfisker, på skreifiske utenfor Nordøyan sammen med onkelen Terje Bjørsvik.

I det kalde vinterværet begynte båten ta inn vann. En lekkasje i maskinrommet gjorde at båten sank, og de to fiskerne måtte redde livet ved å hoppe i det iskalde havet.

De var 40 minutter unna land, men hell gjorde at en båt i nærheten kom og reddet Arve og Terje ut av havet etter fem-ti minutter.

- Forliset sitter i, kan du si. Å tenke på hva som kunne ha skjedd har vært skremmende, forteller Arve.

- Men du lever fortsatt av fisket?

- Ja, jeg og Terje var ute på sjøen to dager etter at det skjedde. Man kan ikke la slike hendelser ødelegge heller, sier han.

Fikk brannskader
Om lag tre måneder senere, i juni i fjor, er Arve på tur hjemover i båten med noen svenske turister, da kona Valentina ringer.

- Jeg husker det fortsatt veldig godt. «Det brenner!» sa hun. Jeg måtte bare kaste meg inn i bilen. Da jeg kom fram var huset overtent. Ingenting var å redde, sier Arve – og legger til at brannårsaken var at sentralstøvsugeren ble antent.

Valentina, som var alene hjemme da huset begynte å brenne, fikk brannskader på rygg og hender, og måtte tilbringe halvannen uke på sykehuset. Hun synes fortsatt det er vanskelig å snakke om husbrannen.

- Å miste alt man eier og har et forhold til, er noe vi ikke unner noen, sier Arve.

Nyhus på 1-2-3!
Men nå er det ikke mye som minner om fjorårets hendelser. På den samme tomta som forrige hus sto, står et flunkende nytt hus. Ikke lenge etter brannen, satte familien i gang med å bygge hjemmet sin på nytt.

- Det har gått kjempefort! Vi vil virkelig rose snekkerne i Tre Bygg og Service i Namsos, samt forsikringsselskapet If. De har gjort arbeidet helt problemfritt, legger Arve til.

I mellomtida har ekteparet, samt Arves sønn Roy Johan (8), bodd noen hundre meter unna tomta – i en liten utleiebolig hos naboen John Ivar Lindseth.

Nyhuset har 130 kvadratmeter (pluss annenetasje) å skilte med. Rommene er store og elegante, og på badet er det både boblebad og sauna.

- Jeg gleder meg mest over det fine kjøkkenet. Du skjønner, Arve er så flink til å lage mat! Akkurat det slipper jeg, ler Valentina.

- Blir det godt å kunne legge året som har gått bak dere?

- Ja, men vi kommer nok ikke til å glemme året som har gått med det første. Vi må bare se framover, sier Arve til Namdalsavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere