RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Mistet ett års arbeid i Damaskus

Sist oppdatert:
Nesten ett år av Dag Wollebæks forskningsarbeid kan være tapt etter ambassadebrannen i Damaskus forrige helg. Nå er han hjemme igjen.

- I verste fall kan jeg ha blitt satt ett år tilbake, i beste fall bare noen måneder. Jeg har i alle fall mistet all litteraturen, sier Dag Wollebæk, stipendiat ved Institutt for samanliknande politikk ved Universitetet i Bergen til Studvest.

Wollebæk skriver på en oppgave om endringer i det norske organisasjonssamfunnet. Han kom nettopp tilbake til Norge sammen med kona Kari, som er ambassadesekretær og i så måte nestkommanderande ved ambassaden i Damaskus. Av hensyn til tryggheten deres ble de kalt hjem etter de dramatiske hendelsene forrige helg.

- Jeg fryktet en periode at jeg hadde mistet arkivmateriale helt tilbake til 1980, men det har jeg klart å spore opp ved hjelp av e-poster jeg har sendt, og som folk har tatt vare på, forteller Wollebæk.

- Jeg hadde all back-up på en ekstern harddisk, den skal jeg sende til reparasjon på onsdag. Når du ser på hva slags data de klarar å hente fram etter ulike ulykker er jeg ennå svært optimistisk. Men dette er en prosess jeg ikke har startet på ennå.

Familien har hatt to trygge og rolige år i Syria, så dermed kom hendelsen forrige helg overaskende på Wollebæk.

- Vi skulle ut å svømme på lørdag. Etter en kort kjøretur møtte vi en stor folkemengde, men vi tenkte at de skulle til den danske ambassaden, ikke den norske. Etter en tid fikk vi urovekkende beskjeder fra en av de lokale som er ansatt ved den norske ambassaden. Han fortalte oss at den óg skulle brennes, sier Wollebæk til Studvest.

Doktorgradsarbeidet er ikke det eneste Wollebæk mistet i brann, også eiendeler familien har samlet gjennom ti år er gått opp i røyk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere