*Nettavisen* Nyheter.

Mistet hånden i snøfreser - overså armbrudd

Inge Herman Andersen mistet hånden i en snøfreserulykke, men først to måneder senere oppdaget sykehuset at armen var brukket.

22.02.05 12:06

1. juledag skulle Inge Herman Andersen fjerne noe snø inne i snøfreseren, da høyrehånden ble revet av. Men bare ti dager etter ulykken var møbelhandleren fra Grimstad tilbake på jobb i møbelbutikken sin.

Store smerter
Trass i store smerter har han fortsatt å jobbe. Først da Andersen var til en vanlig sjekk på sykehuset i Arendal, og legen tok røntgen av armen med den avrevne hånden, ble armbruddet oppdaget.

- Da så jeg det selv. Det ene av hovedbeina i armen, cirka fire og en halv centimeter før stumpen slutter, var knekt rett av. På sykehuset virket de ikke overrasket, men jeg har i hvert fall aldri fått vite noe om et armbrudd. Jeg har veivet rundt med armen og ikke tatt hensyn til noe, sier Andersen til Agderposten.

Elektronisk hånd
Hardhausen er ved godt mot selv om høyrehånden er borte. Så langt har han lært seg å bruke venstre hånd til mye av det høyre gjorde før og snart får han en elektronisk hånd.

Erstatning er han ikke ute etter. Andersen håper bare at legene på sykehuset kan få seg en vekker. Sykehuset ønsker ikke å uttale seg om denne spesielle saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.