RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Mistet jobben med skaut

Sist oppdatert:
Da muslimske Ambreen Pervez (25) kom med skaut på jobben, fikk hun beskjed om at hun eller skautet måtte forsvinne fra A-Møbler.

- Vi har kleskoder som blant annet forbyr lue og hodeplagg. Men hun er velkommen til å jobbe hos oss når hun følger våre kleskoder, sier administrerende direktør Anniken Aaseth i A-Møbler til Aftenposten.

Aaseth mener at begrunnelsen ikke har noe med religion å gjøre. Det tror ikke Ambreen Pervez på. 25-åringen studerer kriminologi og hadde ekstrajobb på A-Møbler.

- Sto på ekstra
- Siden jeg er muslim, valgte jeg å gå med skaut. For å bevise at kvinner med slør ikke er undertrykte, var jeg åpen og utadvent de få dagene jeg fikk jobbe med hodeplagg. Jeg prøvde å vise at jeg kunne gjøre en bra jobb også med slør, og sto på ekstra, sier Pervez.

Kollegene skal ha reagert med rasistisk betonte vitser, og da Saddam ble tatt fikk hun høre at «vennen din ble tatt i går». Etter to uker ga sjefen henne et ultimatum. Enten måtte skautet eller hun forsvinne. Nå skal Likestillingsombudet se på saken.

- I 2001 hadde vi en tilsvarende sak opp i Klagenemnda for likestilling, da ble det slått fast at en arbeidsgiver ikke kan nekte kvinner å gå med hodeplagg uten grunn, sier fungerende likestillingsombud Lars Christensen til Aftenposten.

Illustrasjonsfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere