RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet lappen - tok bilen til politistasjonen

Sist oppdatert:
Tidligere terrorsiktet kjørte fra politiet i 160 km/t fordi han ville hjem til sykt barn.

(iOslo.no) 29-åringen var tidlig inne i politiets søkelys etter skytingen mot en synagoge på St. Hanshaugen i fjor, men siktelsen ble frafalt. Mannen er tidligere domfelt for andre forhold.

Kvelden 27. mars ble dramatisk. 29-åringen passerte en patruljebil i høy hastighet i sin svarte Volvo V50, og viste ikke tegn til å sakke av. Politibilen aksellererte til toppfart, men var i realiteten sjanseløse på å stoppe 29-åringen.

Ifølge dommen holdt han minst 160 km/t i 80-sonen.

Ved Klemetsrud vrengte 29-åringen bilen av veien, før han kjørte feil vei i neste rundkjøring. Deretter ville han tilbake ut på E6, denne gangen i nordgående retning. Det var her han ble stoppet og lagt i jern.

- Hadde sykt barn
Først da innså mannen at politiet var etter ham, ifølge hans egen forklaring. Førerkortet mistet han på stedet, og bilen ble tauet inn.

For politiet og i retten forklarte 29-åringen at årsaken til galmannskjøringen var at han hadde et sykt barn. Han hadde vært hos en venninne da hans kone ringte og fortalte om sykdommen, og ville hjem så fort som mulig. Det har retten ikke lagt vekt på under forhandlingene.

Kjørte til politiet dagen etter
Da 29-åringen dagen etter ville oppsøke politiet hadde han åpenbart glemt at førerkortet var beslaglagt. Han kjørte til stasjonen i sin egen Volvo, og fikk dermed et nytt punkt lagt til i tiltalen.

I Oslo tingrett erkjente han delvis skyld på punktene, og ble dømt til 90 dager i fengsel, pluss tap av førerkortet i to og et halvt år.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere