RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet lommeboka - må i fengsel

Dom, Norges lover, dommerklubbe
Dom, Norges lover, dommerklubbe Foto: Scanpix
Politiet fikk 34-åringens lommebok. Det sender sarpsborgmannen i fengsel.

Politiet fikk narkosaken - som gikk for retten i Sarpsborg tinghus i forrige uke, servert på et sølvfat. Fredag 30. mai i fjor kjøpte 34-åringen rundt ett gram med amfetamin av en person. Stoffet la han la i lommeboka si. Dagen etter var mannen ute på en sykkeltur og mistet lommeboka, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Den ble funnet av andre og levert som hittegods til politiet.

6 gram amfetamin
Da politiet gikk gjennom lommebokens innhold, fant de narkotikaen. Politiet bestemte seg for å gjennomføre en ransaking av 34-åringens leilighet 5. juni i fjor, mens han var på jobb. Under ransakingen fant politiet hvitt pulver på tre forskjellige steder i boligen.

Til sammen beslagla politiet 6,104 gram metamfetaminholdig stoffblanding i mannens leilighet.

I retten hevdet 34-åringen at dette stoffet ikke var hans. Han mente at noen måtte ha lagt det igjen etter en fest han hadde hatt lørdagen før ransakingen fant sted.

Men tingrettsdommer Sverre S. Aarmo og de to meddommerne festet ikke lit til denne forklaringen, og dømte han for befatning med denne narkotikaen og for narkobruk i forbindelse med en hyttetur i Sverige i påsken i fjor.

Over 1,5 i promille
Hadde ikke politiet ransaket leiligheten hans, ville hans befatning med narkotikaen i lommeboka og narkobruken på hytteturen trolig endt med en bot, men beslagene hjemme hos ham alene er ifølge den ferske dommen så stort at dette i seg selv innebærer fengselsstraff. Derfor har tingretten anvendt stoffet i lommeboka som straffeskjerpende i utmålingen av fengselsstraffen.

34-åringen ble i tingretten også dømt for promillekjøring. En fredagskveld i oktober i fjor hadde han vært på fest i Moss sammen med noen venner. Med en solid promille satte han seg bak rattet for å kjøre hjemover til Sarpsborg. Ved Solli ble han imidlertid stanset av politiet. En time etter kjøreturen hadde han 1,54 i promille. 34-åringen hadde heller ikke gyldig førerkort.

Mannen er nå dømt til 30 dagers fengsel og til å betale 20.000 kroner i bot for promillekjøring og kjøp, bruk og oppbevaring av flere gram med amfetamin og metamfetamin. I tillegg er 34-åringen idømt tap av førerretten i tre år.

Les flere nyheter fra Sarpsborg hos sa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere