RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet nyre etter urtesjokk

Sist oppdatert:
Kineseren fôret kvinnen (37) med urter mot magesmerter. Hun endte på sykehus med akutt nyresvikt.

(iOslo.no) Den 55 år gamle kineseren drev et importfirma i Oslo og solgte preparater uten å være underlagt et apotek. En av kundene var den trønderske kvinnen, som shoppet hos ham fra 1998 til 2005.

Det eneste problemet var at pillene kvinnen spiste inneholdt det svært farlige stoffet aristolocia.

Akutt nyresvikt
«I perioden fra august/september 1998 til desember 2005 i Drammensveien 20 (nå Henrik Ibsensgate 20 red.anm.) i Oslo foreskrev han forskjellige preparater som blant annet inneholdt aristolocia til NN som behandling mot magesmerter og høyt blodtrykk, hvilket førte til akutt nyresvikt og behov for nyretransplantasjon», står det i tiltalen.

Kvinnen ble innlagt på sykehuset St. Olavs Hospital i Trondheim i desember 2004 med nyresvikt. Hun avslår å kommentere saken overfor iOslo.no.

Saken mot mannen starter i Oslo tingrett førstkommende mandag.

Er du offer for en kvakksalver? Send oss en epost til tips@ioslo.no

I tillegg er han tiltalt for å ha solgt legemidler fra de flotte lokalene i Henrik Ibsensgate 20 uten å ha vært underlagt et apotek. Dette er et klart brudd på legemiddelloven.

Alvorlig
- Dette er en alvorlig tiltale, i den forstand at det har oppstått alvorlig skade, sier aktor i saken, politiadvokat Trine Krok i Oslo politidistrikt til iOslo.no og legger til:

- Det er jo en grunn til at man er underlagt et apotek og statens legemiddelverk. Mer vil jeg ikke si om denne saken før den har startet.

Forholdet ble varslet via sykehuset St. Olavs Hospital i Trondheim i 2005. Det er en lege som har meldt fra til Helsetilsynet, som igjen meldte fra til politiet.

Andre tiltalepunkter er en rekke brudd på regnskapsloven og unndragelse av 389.842 kroner i avgifter. Det er satt av fem dager til saken.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere