Gå til sidens hovedinnhold

Mistet pappa - og 100.000 hver

En psykotisk 38-åring knivstakk faren deres på åpen gate i Oslo sentrum. Nå er oppreisningen til de to døtrene redusert med 200.000 kroner.

Det er utfallet etter at drapsmannen, en 38 år gammel mann fra Sverige, har fått sin ankesak behandlet i Borgarting lagmannsrett.

I Oslo tingrett i januar i år ble mannen dømt til tvungent psykisk helsevern for det overlagte drap på Reza Karami i Prinsens gate 3. desember 2003. Karami ble stukket brystet/buken med en kniv.

I den samme dommen ble 38-åringen dømt til å betale drapsofferets døtre 250.000 kroner i oppreisning hver.

I den nye dommen fra Borgarting opprettholdes dommen om tvungent psykisk helsevern - men oppresningsbeløpet til de to døtrene er redusert til 150.000 kroner til hver av dem.

Under rettssak i Oslo tingrett i januar kom det frem at den 38 år gamle uteliggeren er redd for vanlige mennesker.

- Jeg vil komme bort fra dere alle, for jeg frykter at dere skal dø. Kanskje jeg kan sone i Stillehavet der det finnes urbefolkning og ville dyr, sa mannen under rettssaken.

Ifølge ham selv var det avskyen for sivilbefolkningen som fikk mannen til å drepe.

- Jeg kjenner meg veldig trakassert av dem, så jeg kjøpte en kniv og stakk ned en person. Tilfeldigvis ble det ham (Karami), sa den tiltalte under rettessaken i Oslo tingrett.

- Du må forstå. Siden jeg var seks år, har jeg villet drepe. Skjønner du ikke hva slags plage det er å gå med slikt inne i seg, sa mannen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken