*Nettavisen* Nyheter.

Mistillit fra Dagbladet-klubben

Redaksjonsklubben i Dagbladet uttrykte mandag mistillit til omstillingsprosessen i avisen og krever at ledelsen gir dem reell medbestemmelsesrett.

23.05.05 20:39

- Vi uttrykker ikke mistillit til ledelsen, men til en prosess der vi mener at vi ikke har hatt reell innflytelse, sier klubbleder Ulf André Andersen til TV 2 Nettavisen. Samtidig gir redaksjonsklubben klart uttrykk for at tålmodigheten med ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen nå nærmer seg bristepunktet.

Vil ha bedre tid
Ifølge Andersen krever Dagbladet-klubben blant annet at sluttpakkefristen utsettes til 15. september og at alt underlagsmateriale fra de innleide konsulentene i Boston Consulting Group som vedrører nedbemaningen og omstillingene legges fram.

Hvordan ledelsen kommer klubben i møte på disse punktene vil være avgjørende for det videre samarbeidsklimaet i redaksjonen, ifølge Andersen.

Enstemmig
Klubbmøtet på restauranten Håndverkeren mandag startet klokka 14.00 og varte i over to timer. Det var fullt hus, og vedtaket om mistillit, som nå er overbrakt ledelsen muntlig, var enstemmig.

- En utstrakt hånd
- Dette er en utstrakt hånd til Dagbladet-ledelsen. Frustrasjonen i redaksjonen er stor, men vi er alle opptatt av Dagbladets beste. Og vi forstår ikke dette med de knappe tidsfristene, sier Ulf Andé Andersen. Han peker på at Dagbladet-konsernet tjente 100 millioner kroner i fjor, og eierne tok ut et utbytte på 30 millioner kroner. Redaksjonsklubben mener ledelsen derfor godt kan ta seg bedre tid med omstillingen.

89 årsverk truet
Den bitre striden i Dagbladet skyldes en innsparingsplan på 100 millioner kroner og en varslet nedbemanning på 89 årsverk. Ledelsen i Dagbladet forklarer innsparingsbehovet delvis med fall i opplaget i papiravisen.

Ønsker å involvere ansatte
- Vi vil diskutere dette med klubben og se om det er mulig å få til en prosess om bedre involverer de ansatte, sier ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen til TV 2 Nettavisen.

- Hva vil det ha å si for omstllingen hvis de ansatte vender ryggen til hele prosessen?

- Det er alltid bedre med prosesser som involverer de tillitsvalgte og ansatte fullt ut.

- Vil dere etterkomme kravet om gi de ansatte bedre tid til å ta stilling til sluttpakketilbud?

- Det svaret vil vi gi klubben, sier Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.