RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møkkete hos McDonalds

Sist oppdatert:
McDonalds får refs for skitt, mugg, sopp, dårlig oppbevaring av mat og bruk av gammel frityrolje.

Mattilsynet har avdekket kritikkverdige forhold ved 21 av McDonalds 67 restauranter i Norge, melder P4 Nyhetene.

– Det er klart vi er skuffet over at det er avdekket avvik. En del går på renhold, og vi er opptatt av renhold som kan ha betydning for maten, håndvask og flater som kommer direkte i kontakt med mat, sier avdelingsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet til kanalen.

Skitt, mugg, sopp
Kritikken berører det å skylle tomater i håndvasken, bruke gammel frityrolje, høyt innhold bakterieinnhold i isbiter og milkshake, brød i møkkete transportkasser og at salt står utildekket sammen med oppvaskpulver - er noen av ankepunktene.

Skitt, mugg og sopp er også avdekket - og Mattilsynet ser ikke borte fra at enkelte kan ha blitt matforgiftet.

Kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto i hamburgerkjeden beklager sterkt og sier dette skyldes rutinesvikt.

«Kvalitet, sikkerhet og mattrygghet er viktig for oss. I 50 år har vi satt strenge krav til oss selv, våre medarbeidere og våre leverandører», forsikrer kjeden på sine egne sider.

Sprik
Men hamburgerkjeden får nå smertelig erfare at det kan være langt mellom teori og den praksis Mattilsynet nå har avdekket:

«Renslighet er en dyd – og en forutsetning for både kvalitet, trivsel og mattrygghet. Alle som jobber hos McDonalds har fått opplæring i matsikkerhet og hygiene. Våre folk følger nøye rutinene for personlig hygiene og håndtering av matvarer og utstyr», heter det videre.

Nå må kjeden vise at de klarer å levere varene etter egen oppskrift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere