RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mæland ny politidirektør

(Wikimedia Commons/Justis- og politidepartementet)
Sist oppdatert:
Ble utnevnt i statsråd i dag.

Psykiater Øystein Mæland (51) ble i statsråd fredag utnevnt til direktør for Politidirektoratet for en åremålsperiode på seks år. Mæland var en av to søkere til stillingen, etter at Ingelin Killengreen sluttet som direktør 1. april.

- Med Øystein Mæland har vi fått en sterk og klar leder med bred erfaring og svært god kunnskap om politi- og lensmannsetaten, sier justisminister Knut Storberget i en uttalelse.

Han kommer fra stillingen som klinikkleder ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus.

- Regjeringen skal i løpet av denne perioden gjennomføre et arbeid for å få mer politikraft ut av de til enhver tid tilgjengelige ressurser. Mæland vil som politidirektør spille en nøkkelrolle i å omsette dette arbeidet i praksis, sier Storberget.

Mæland har tidligere vært statssekretær i Justis- og politidepartementet gjennom mange år. Han er utdannet cand. med. fra 1986 og ble godkjent som spesialist i psykiatri i 2000.

I tillegg har han grunnfag i Kriminologi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere