RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobbe-jenter straffes

Mobbeofferet er svært skuffet over lagmannsrettens dom.
Mobbeofferet er svært skuffet over lagmannsrettens dom. Foto: Illustrasjon/Lise Strandlien
Sist oppdatert:
Stadig flere ungjenter må møte i Konfliktrådene etter vold, mobbing og trusler.

– Antall jenter som møter i Konfliktrådet øker i hele landet. Det er en klar tendens til at jenter er mer involvert i de sakene vi får som gjelder mobbing og trusler, sier Gro Jørgensen, informasjonssjef for de 22 konfliktrådene i Norge, til Dagsavisen.

Ifølge tall fra Konfliktrådet møtte 224 jenter under 18 år fra Oslo og Akershus i fjor. Det er mer enn 30 prosent flere enn året før.

I 2005 møtte 18 jenter og 101 gutter under 12 år i Konfliktrådet. Hvis den som er klaget inn for rådet er under 15 år, må foreldrene også møte.

Men selv om stadig flere jenter er blant de som må stå til ansvar for vold, trusler og mobbing, er guttene fortsatt i stort flertall. Godt over to tredeler av de nesten 10 000 som ble klaget inn for Konfliktrådet, var gutter eller menn.

Elevene Helle Stølan Olufsen, Marie K. Bruland og Silje Graffer i 9A ved Marienlyst skole påpeker at det er enkelt å mobbe ved å sende en SMS, men dermed kan mobbingen også lettere oppdages.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere