Mobbeoffer får 2 millioner i erstatning fra kommune

Ulstein kommune i Møre og Romsdal er av Sunnmøre tingrett dømt til å betale 2 millioner kroner i erstatning til Glen Børge Løset Flø, som ble mobbet gjennom hele grunnskolen.

Ulstein kommune i Møre og Romsdal er av Sunnmøre tingrett dømt til å betale 2 millioner kroner i erstatning til Glen Børge Løset Flø, som ble mobbet gjennom hele grunnskolen. Foto: NTB Scanpix (NTB scanpix)

Ulstein kommune i Møre og Romsdal er av Sunnmøre tingrett dømt til å betale 2 millioner kroner i erstatning til en 28 år gammel mann som i oppveksten ble utsatt for omfattende mobbing.

23.11.16 15:08

Ålesund (NTB): – Jeg har valgt å ikke ha de store forhåpningene, for hvis jeg ikke hadde vunnet fram, ville en slik dom vært knusende. Nå er jeg veldig glad for å bli trodd, sier Glen Børge Løset Flø fra Ulstein til Sunnmørsposten.

28-åringen ble mobbet gjennom hele grunnskolen og gikk derfor til sak mot kommunen. Retten festet lit til Fløs historie.

LES: Ny rapport: Flere jenter blir mobbet

«Det er sannsynlig at Flø ville klart videregående skole dersom en tenker seg at han ikke var påført langvarig og traumatiserende mobbing», heter det i dommen.

Retten legger til at «den enkelte elev skal ha et skolemiljø der han beskyttes mot alvorlig og langvarig mobbing fra medelever. Rettslig sett er det vanskelig å se at kommunen har oppfylt det Flø og hans foresatte «med rimelighet» kunne forvente av skolen».

LES OGSÅ: Slik sørger du for at barnet ditt ikke blir en mobber

– Kommunen tapte på samtlige punkter, min klient har vunnet fullt ut, sier Fløs advokat Lars-Henrik Windhaug.

Advokat Øyvind Renslo, som representerer Ulstein kommune, sier det er for tidlig å si noe om det er aktuelt å anke.

I tillegg til å betale 1,66 millioner i personlig erstatning til Flø, må kommunen ut med 300.000 kroner i erstatning for økonomiske tap og hans sakskostnader. (©NTB)

Les også: Rekordmange klaget på mobbesaker i 2015

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.