RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobbeoffer tilbudt gamlehjemsplass

Det eneste kommunen har å tilby Hanne (16), er en plass på dagsenter for eldre.

Hanne har ikke vært på skolen siden oktober. Hun har sosial angst, og tør ikke gå ut alene uten en voksenperson hun kjenner og føler seg trygg på. Derfor har både moren hennes og fastlegen flere ganger bedt kommunen om en assistent som kan være sammen med jenta i friminuttene.

– Hanne vil være ute og sosialiseres med de andre elevene, men det tør hun ikke uten hjelp. Mobbingen på barneskolen har gjort henne livredd for jevnaldrende, forteller en fortvilet mamma til Romerikes Blad.

Etter flere brev og møter, har Hanne fått støttekontakt på fritiden av kommunen. I tillegg har hun fått tilbud om plass på et dagsenter for eldre. Men det ønsker hun ikke å benytte seg av, ettersom hun frykter det vil gjøre henne mer deprimert.

Lederen for psykiatrivirksomheten i Nes, Egil Thøger-Andresen, sier til avisen at det vanligvis tar fra tre til fire måneder å få på plass et fullverdig tilbud for personer som har vært på institusjon. Når det gjelder skolen, kreves et samarbeid mellom skole, foreldre og kommunen for å tilrettelegge undervisningen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere