Mobil førte til evakuering

39 passasjerer og tre ansatte i et Widerøe-fly måtte evakueres etter at en mobiltelefon i lasterommet utløste røykalarmen.

15.02.06 22:14

Flyet var på vei mot Sandnessjøen, og lettet fra Bodø lufthavn klokken 15.54. Rett etter avgang begynte det å lyse i en varsellampe

Røyk-indikasjon
- Instrumentene i cockpit indikerte røykutvikling i bagasjerommet, så kapteinen sendte en kabinansatt bak for å se. I våre fly kan du åpne døra og titte i bagasjerommet, men kabinpersonalet kunne verken se varme eller røyk, sier informasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, til TV 2 Nettavisen.

Flyet måtte snu i luften, og nødlandet kontrollert i Bodø etter omtrent 20 minutter. Beredskapen på bakken ble styrket, og flyet ble evakuert et stykke fra terminalbygningen.

Mobil i koffert
- Teknikere har gått gjennom flyet og slått årsaken fast med 99 prosent sikkerhet. Det var noen som hadde ringt til en påskrudd mobil som lå i en koffert, sier Kongsteien.

Flyet er nå inne til teknisk ettersyn, og for sikkerhets skyld vurderer flyselskapet å bytter alle sensorene.

Kongsteien understreker at ingenting var galt, men at nettopp dette er grunnen til at alle mobiltelefoner skal være avslått.

- Flyene er utstyrt med sensitiv finelektronikk for å kunne fange opp den minste røykutvikling eller tilløp til brann. Derfor skal man skru av mobiltelefonen. Det er ikke for å være kjip, sier Kongsteien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.