RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilbruk øker blant nordmenn

Sist oppdatert:
Aldri før ha nordmenn hatt så mye på hjertet når de bruker mobilen.

I løpet av årets seks første måneder har norske mobilbrukere snakket til sammen 76 millioner timer i mobiltelefon. Det tilsvarer 3,2 millioner døgn og er en økning på hele 21 prosent fra i fjor, viser en ny rapport fra Post og teletilsynet, skriver Aftenposten.

Av den samlede telefonbruken vinner mobilen terreng i rekordfart: Første halvår i år sto mobiltelefoner for 46 prosent av samlet trafikkvolum, mot 38 prosent i fjor og 28 prosent i 2005.

- Forskning har vist at vi bedriver stadig mer mikrokoordinering. Det betyr at vi for eksempel står på butikken og sender melding hjem om hva vi skal ha til middag, spør når man kommer hjem, koordinerer vennegjengen eller finner ut hva vennene driver med. Vi styrker kontakten med hverandre ved hjelp av teknologien, sier førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Tanja Storsul, til avisen.

Gjennomsnittlig snakket hver mobilkunde 2,4 timer i måneden, 18 minutter lengre enn i fjor.

Bruken av tekstmeldinger øker også. Hver kunde sender 99 meldinger i måneden, en økning på 12 prosent fra i fjor, viser undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere