*Nettavisen* Nyheter.

Mobilselger tjente 28 kroner timen

Christopher Haglund (18) tjente 28 kroner timen på å selge mobilabonnenter. Han føler seg lurt av selskapet Saturn Salg AS.

24.11.06 08:48

(iBergen.no) Haglund og kameraten Tom Wilhelm Tollaksen (20) så for seg letttjente penger da de fikk jobb hos selskapet Saturn Salg AS i Nipedalen. De skulle selge Netcoms Ucan-2 abonnenter, og fikk beskjed om å si at de jobbet for NetCom, skriver Bergensavisen.

Nylig mottok Haglund et skattekrav på 10.700 kroner.

- Kravet viste seg å være forskuddskatt fordi jeg hadde startet egen bedrift. Jeg fikk lite informasjon fra sjefene i selskapet og føler meg lurt, sier han til BA.

Skattekravet er nå frafalt, men lettjente penger ble det allikevel ikke. Etter to måneder hadde 18-åringen tjent 7000 kroner på telefonsalget. Imidlertid måtte han selv betale telefonregningen, som kom på 3000 kroner. Dette gir en timelønn på 28 kroner. Haglund sier til avisen at han føler seg lurt av selskapet, og advarer nå andre mot provisjonssalg.

Saturn Salgs advokat, Gisle Edvard Årnes, hevder at selgerkontraktene til selskapets konsulenter er standardiserte og ikke urimelige. Han sier til avisen at ikke alle personer egner seg som selgere, men antar at selskapet utviser skjønn i saker som dette.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.