RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilspor fra savnet fly

Sist oppdatert:
Mobiltelefonen til en av personene om bord i flyet som er savnet mellom Lesja og Sunndalsøra er fanget opp av en antenne.

Letemannskapene intensiverer søket i området.

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om det savnede småflyet klokken 17.39.

- Det er to personer om bord: En mannlig flyger og sannsynligvis en kvinnelig passasjer, opplyser pressetalskvinne Cecilie Vatne ved Hovedredningssentralen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Sunnmørsposten skal det være et ektepar som er savnet etter flyturen.

Ingen nødsignaler
Flyet var på vei fra Notodden i Telemark til Sunndalsøra i Møre og Romsdal, og skulle ha landet der klokken 17. Siste radarobservasjon av flyet er fra Lesja-området i Oppland.

- Letingen etter flyet er konsentrert til dette området. Det har ikke kommet noe nødpeilesignal fra flyet, noe som er et positivt tegn, sier Vatne.

Torsdag kveld ble det fanget opp mobilsignaler fra en av de savnedes mobiltelefoner i området der det blir søkt.

- Mobiltelefonen til savnede er fanget opp av en antenne i området. Det betyr at telefonen er slått på. Antennen dekker et stort område, og det er i dette området vi leter, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde til TV 2 Nettavisen like etter midnatt.

Sjekker flystriper
To luftambulanser, hvorav den ene har nattbriller, og et Sea King redningshelikopter deltok lenge i letingen, men måtte trekke seg ut i 23-tiden på grunn av lavt skydekke. Søk med helikopter vil bli gjenopptatt så snart det er lyst.

Etter midnatt ble et spesialfly som kan lytt etter nødpeilesignaler satt inn i letingen og i løpet av natten kan et Orion-fly fra forsvaret bli satt inn.

10 mannskaper fra Norsk Folkehjelp Nesset er på vei med snøscooter opp i fjellet for å bistå i letingen. Norsk Folkehjelps mannskaper melder om dårlig vær i området.

Politiet og lensmennene i området er også koblet inn, og skal sjekke de lokale flystripene i tilfelle flyet har landet der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere