RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobiltelefon ingen nødtelefon

Sist oppdatert:
Ni av ti nordmenn har mobiltelefon og tar den med seg på påsketuren, men noen nødtelefon er det ikke.

- I noen fjellområder, spesielt i nasjonalparkene, er det dårlig dekning. Derfor kan du ikke alltid være trygg på at mobilen kan brukes som nødtelefon, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektro- og elektronikkbransjen (EE-bransjen).

Han opplyser at mens det er rundt 99 prosent dekning der folk bor fast, er det bare mellom 80 og 85 prosent dekning for landet som helhet.

Ta med telefon
Andersen sier det derfor er viktig at du ikke betrakter mobiltelefonen som en nødtelefon du kan være sikker på å nå fram med overalt.

Han råder folk likevel til alltid å ta med telefonen på tur og gjerne ha den avslått for å være i fred.

- Hvis du må ringe og mangler dekning, kan du prøve å søke høyere opp i terrenget. Der kan mobiltelefonen kanskje finne dekning. Hvis dekningen er svak og variabel, kan du prøve med en tekstmelding (SMS). Tekstmeldingen kan nå fram selv om du ikke får ringt, sier Andersen.

Varm opp mobilen
Hvis det blir kaldt i påskefjellet, kan batteriet til mobilen raskt tappes. Andersens råd er derfor at mobilen oppbevares varmt under ytterklærne. Et fulladet reservebatteri er heller ikke dumt å ha med i sekken.

Å ta med seg en kald telefon inn i ei varm hytte kan føre til kondens i telefonen. Da er det lurt å vente med å bruke den til den har stabilisert seg og fuktigheten har forsvunnet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere