RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Modell-eksen til Ndure sendte 40 sms på fire dager - kalte ham «nigga» og «hore»


KRENKET: Toppidrettsutøver Jaysuma Ndure er tilatlt for vold mot sin ekssamboer. De har vidt forskjellige forklaringer i retten, men begge har i retten forklart at forholdet deres var turbulent. I dagene før Ndure ble pågrepet sendte ekssamboeren flere sjikanerende SMS-er.
KRENKET: Toppidrettsutøver Jaysuma Ndure er tilatlt for vold mot sin ekssamboer. De har vidt forskjellige forklaringer i retten, men begge har i retten forklart at forholdet deres var turbulent. I dagene før Ndure ble pågrepet sendte ekssamboeren flere sjikanerende SMS-er. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
«You'll gonna die», var også en SMS ekssamboeren skrev før friidrettsstjernen ble pågrepet av politiet.

Se livedekning av rettsaken i bunnen av saken.

Jaysuma Ndure er tiltalt for gjentatte voldsepisoder mot sin tidligere samboer, en modell i 20-årene.

Kvinnen i 20-årene krever erstatning på inntil 100.000 kroner.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Mandag og tirsdag ga begge vidt forskjellige forklaringer om hendelsesforløpet i retten.

Les: Ndure om vold mot ekskjæresten: - Jeg har aldri i hele mitt liv slått henne

Mette Yvonn Larsen forsvarer voldstiltalte Jaysuma Ndure.

«Bitch ass frog as looking nigga»

Felles for de begge er at de har forklart at det var et turbulent forhold, og at det har vært mye krangling. Natt til 8. november 2014 ble Ndure pågrepet etter at modell-samboeren hadde tilkalt politiet og meldt om at hun var blitt utsatt for vold.

Nettavisen har gjennomgått i overkant av 50 SMS-er de to ekskjærestene har sendt til hverandre i perioden 5. - 8. november, og som dokumenterer stemningen mellom dem i dagene, og kort tid før Ndure ble pågrepet. 

Totalt har de utvekslet 52 tekstmeldinger i perioden, ekssamboeren har stått for 40 av dem.  Noen av SMS-ene modell-eksen sendte var av rasistisk karakter:

«Bitch ass frog as looking nigga», «Filthy animal», «Die and never come back», «Misserable idiot», «Fucking bitch», «whore» og «Go fuck urself», er blant meldingene hun skal ha skrevet.

- Han opplever å bli kalt nigger, hore og fortalt at han skal dø som støtende. Det verste for ham er likevel at han er tiltalt her, sier Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen til Nettavisen.

Raste ned i vekt da tiltalen var klar

Kvinnens bistandsadvokat Siv Hallgren ønsker ikke å kommentere SMS-ene som hennes klient innrømmer å ha sendt.

I SMS-korrespondansen forholder Ndure seg nokså passivt, men det går også frem at de truer hverandre med å legge ut krenkende bilder og videoer av hverandre. 

Jays Ndure skal ha blitt bitt av ekssamboeren. Bildet viser bitemerker på ryggen hans 21. november 2014. Bittet skal ha skjedd 8. november.

I retten har kvinnen dannet et bilde av seg som den klart svake parten i forholdet. Mandag innrømmet hun at hun hadde vært krass og frekk i flere SMS-korrespondanser.

Begrunnelsen var at dette var hennes måte å ta igjen på fordi hun ikke kunne matche toppidrettsutøverens fysikk. Mandag fortalte hun om det som skal ha vært flere voldsepisoder mot henne, utført av Ndure.

Dette tilbakeviste han i retten tirsdag, og han har hele tiden nektet straffskyld.

Da tiltalen kom i fjor sommer raste han ned i vekt. I løpet sommeren mistet toppidrettsutøveren 6-8 kilo. Han har også hatt svært begrensede uttalelser om de angivelige voldsepisodene før han fikk forklart seg i retten tirsdag.

- Han synes det var veldig greit å få fortalt sin versjon, og at det var dommeren som stod for spørsmålene på en nøytral og rolig måte. Da fikk han forklart seg mer i sammenheng, han har jo god hukommelse, og husker de forskjellige episodene, sier Larsen.

Aktor Camilla Ek Sørensen (t. h.) og bistandsadvokat Siv Hallgren.

Ndure-forsvarer: - Det er han forteller sannheten

Mandag svarte den fornærmede kvinnen uklart om mange av episodene som er omtalt i voldstiltalen.

Larsen stilte flere ganger spørsmål ved ekssamboerens troverdighet.

- Ndure oppfatter at det er han som forteller sannheten. Han forklarer seg sammenhengende om et turbulent forhold. Han har ikke prøvd å legge skjul på at de har kranglet. For øvrig kjenner seg ikke igjen i den versjonen hun kommer med, men slik er det gjerne i straffesaker.

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Øst politidistrikt avdeling Romerike ønsker ikke å kommentere saken.

Nedenfor kan du se NTBs livedekning fra retten. Saken fortsetter onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere