*Nettavisen* Nyheter.

Møkkavær landet rundt

Regn, sludd og kuling i vente. Men søndag kommer kulda tilbake.

27.12.07 12:46

Mildværet som de siste dagene har preget Østlandet fortsetter fredag. I tillegg vil regn og sludd sammen med kuling fra sørvest prege romjula. Men i fjellet blir det fortsatt snø.

- I fjellet over 700-800 meter vil nedbøren komme som snø, sier meteorolog Inge Johannessen i Storm Weather til Nettavisen. Dermed er det fremdeles skiføre for dem som har satset på juleferie i høyden.

Også på Sørlandet blir det regn, sludd og kuling langs kysten. Temperaturen blir stort sett den samme, med mellom seks og åtte grader i kyststrøkene.

Regn også i vest
Ikke overraskende blir det også fortsatt regn på Vestlandet.

- I vest blir det overskyet og regnbyger langs kysten. Ikke store endringene, konstaterer meteorolog Johannessen.

Langs kysten fra Møre og Romsdal, gjennom Trøndelag og mot Troms blir det litt lavere temperaturer og overskyet. Også her venter meteorologen regn, med snø i fjellet.

Mulig storm
- I tillegg vil vi få liten til sterk kuling fra sørvest i området. På kysten fra Møre og Romsdal opp til Helgeland kan vi få forbigående liten storm, sier Johannessen.

Bare finnmarkingene kan føle seg rimelig trygge på oppholdsvær 4. juledag. Her ventes temperaturen å stige opp mot null mange steder langs kysten. På vidda vil minusgradene holde seg, med mellom -5 og -8 grader i Kautokeino.

Også lørdag fortsetter mildværet, før det slår om på søndag og blir kaldere. Dette været forventes å holde seg til nyttårsaften. Da melder meteorologene om pent vær med kulde og opphold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.