Mona ble drapstruet

Drepte Mona Berg (41) ble drapstruet en stund før drapet, og en person hadde besøksforbud hos kvinnen. Politiet har ikke avhørt mannen.

09.05.06 18:08

Den foreløpige obduksjonsrapporten slår fast at Mona Berg ble drept. Det samme antydet undersøkelsene som krimteknikere og rettsmedisinere har gjort på stedet, men politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt ønsker ikke å si hvordan kvinnen ble drept.

Berg ble funnet død i en leilighet på Torshov mandag. Politiet har fått opplysninger om flere episoder med uroligheter i leiligheten og i nærområde som de nå sjekker opp i forhold til drapet.

Blant annet har to gutter fortalt politiet at de hørte en mann skrike til den 41-år gamle kvinnen at han skulle drepe henne. VG skrev tirsdag om hendelsen i Torshov-parken. Kvinnen skal også ha blitt slengt i en vegg og påført brudd i hodeskallen av en mannlig bekjent. Kristiansen bekrefter disse episodene. Han bekrefter også at en person var ilagt besøksforbud hos kvinnen.

- Det stemmer. Han var en bekjent eller en tidligere kjæreste av kvinnen. Vi har vært i kontakt med ham, men ikke avhørt ham. Det vil skje innen rimelig tid, sier Kristiansen.

- Dette er et av flere tips om uroligheter i området som vi har fått, og som vi nå følger opp, sier Kristiansen.

Ingen personer er så langt mistenkt eller siktet i saken.

Foto: Susanne Berg-Hansen

Tilhørte rusmiljø
Den drepte kvinnen er 41 år gamle Mona Berg. Hun tilhører ifølge politiet i Oslo rusmiljøet i hovedstaden.

Etter avtale med kvinnes pårørende, går politiet nå ut med navn og bilde av kvinnen i håp om å få inn tips i saken.

- Jeg vil foreløpig ikke gi noe detaljer om hvilke skader kvinnen hadde. Hun vil bli obdusert i dag, sier Kristiansen.

Politiet vil i ettermiddag foreta en rundspørring i området. De vil også gjerne ha kontakt med personer i hennes bekjentskapskrets, for å forsøke å fastslå når kvinnen ble drept.

Så langt har politiet ingen mistenkte i saken.

Funnet av ansatt
Mona Berg ble funnet død av polititjenestemenn. det var en ansatt i Rusmiddeletaten som var bekymret da kvinnen ikke møtte opp til en avtale.

Politiet sa mandag at de karakteriserte dødsfallet som mistenkelig. Tirsdag har de altså satt i gang full drapsetterforskning av saken.

Kriminalteknikere jobbet mandag kveld på stedet, og et stort område rundt den døde kvinnens leilighet ble sperret av.

Politiet brukte i en periode hunder til søk i bygården, men Kristiansen ville tirsdag ikke si noe om det er gjort funn i saken.

Politiet avventer nå obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk Institutt for å fastslå hvordan hun døde. Den foreløpige rapporten kommer trolig tirsdag ettermiddag. Mona Berg ble sist sett i live lørdag 6. mai 2006. Kvinnen ble trolig drept i tidsrommet lørdag-søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag